Με πυραυλικές επιθέσεις σε Κίεβο, Λβοβ, Χάρκοβο και Οδησσό απάντησε η Ρωσίας στις Ουκρανικές απειλές

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούσθηκαν σήμερα στο Κίεβο, ενώ καπνός φαίνονταν να υψώνεται πάνω από την πόλη, ανέφερε ο ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters στην ουκρανική πρωτεύουσα με την Ρωσία να απαντά έτσι στις ουκρανικές απειλές διαλύοντας εγκαταστάσεις στρατιωτικού υλικού και βαρέων υποδομών με 85 πυραύλους βυθίζοντας στο σκοτάδι την ουκρανική πρωτεύουσα.

Την ίδια στιγμή ο Βολοντίμιρ Ζαλένσκι τονίζει ότι αναμένονται 20 ακόμη επιθέσεις καλώντας τους κατοίκους να μείνουν σε καταφύγια.

«Τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι του Κιέβου είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τη μαζική επίθεση ρωσικών πυραύλων», ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.

«Στην πρωτεύουσα, τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», έγραψε στο Telegram. «Ο εθνικός φορέας εκμετάλλευσης προκάλεσε έκτακτες διακοπές ρεύματος σε όλη την Ουκρανία, κυρίως στο Κίεβο, για να εξισορροπήσει το δίκτυο».

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν ύστερα από συναγερμό για αεροπορικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, ώρες αφότου ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω βιντεοκλήσης στους ηγέτες της ομάδας των χωρών της G20 που συναντώνται στο Μπαλί.

« Η Ρωσία απάντησε στην δυνατή ομιλία του Ζελένσκι στην G20 με μια νέα πυραυλική επίθεση. Πιστεύει κανείς ότι το Κρεμλίνο θέλει πραγματικά την ειρήνη; Θέλει υποταγή. Αλλά στο τέλος της ημέρας, οι τρομοκράτες πάντα χάνουν» έγραψε στο Twitter, ο επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών Άντριι Γιερμάκ.

Παράλληλα, εκρήξεις από πυραυλικές επιθέσεις σημειώθηκαν στο Χάρκοβο, στο Λβοβ και στην Οδησσό, με τους τοπικούς αξιωματούχους να ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια.

Στις συγκεκριμένες πόλεις παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ υπάρχουν αναφορές για πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές σε Ζιτομίρ και Ρίβνε.