Καμιά διάκριση για τις έρευνες που αφορούν τη Focus λέει ο Γ.Εισαγγελέας

Οι έρευνες σχετικά με υπόθεση ενδεχόμενης χρηματοδότησης κομμάτων από την εταιρεία Focus Maritime διεξάγονται σε σχέση με όλους τους εμπλεκομένους χωρίς καμιά διάκριση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού.ÃÅÍÉÊÏÓ ÅÉÓÁÃÃÅËÅÁÓ Ê.ÊËÇÑÉÄÇÓ ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÓÔÏ ÊÕÐÅ

«Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις η διερεύνηση να είναι ευκολότερη λόγω κάποιων περιστάσεων, ενώ σε κάποιες άλλες να είναι δυσχερέστερη. Συνεχίζει όμως απρόσκοπτα μέχρι της συμπλήρωσης των ερευνών χωρίς καμιά διάκριση», σημείωσε ο κ. Κληρίδης.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η προχθεσινή ανακοίνωσή του καθόλου δεν συνιστούσε πολιτική παρέμβαση, παρά μόνο ήταν μια υποχρέωση για ενημέρωση ως προς την εξέλιξη και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι έρευνες, «λόγω συχνών κατηγοριών οι οποίες εκτοξεύονται περί αποσιώπησης του θέματος, τερματισμού των ερευνών, τοποθέτησης στο ράφι κτλ».

Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε τέλος ότι η διαβεβαίωση των αστυνομικών ανακριτών είναι ότι οι έρευνες θα περατωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε και αναμφίβολα θα γίνει η σχετική ενημέρωση.

Εξάλλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι οι ενέργειες της αστυνομίας προς την κατεύθυνση της δίωξης του εγκλήματος τελούν πάντοτε σε συνεργασία, με την καθοδήγηση, εποπτεία και οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας. Η Αστυνομία, είπε, επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο για την διερεύνηση όλων των υποθέσεων με στόχο πάντοτε την πλήρη διαλεύκανσή τους.

Διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία, για την υπόθεση Focus ή για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση, κινείται πάντα με σκοπό την εξιχνίαση και ουδέποτε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση για στοχοποίηση οποιουδήποτε προσώπου ή κόμματος.