Αλλαγές στις τραπεζικές υπηρεσίες της ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα

Αλλαγές στις τραπεζικές υπηρεσίες που προσφέρει, ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα, η οποία ενισχύει, όπως αναφέρει, τον θεσμό των «meeter greeter», εκπαιδεύοντας τους πελάτες στη χρήση των εναλλακτικών καναλιών.

Παράλληλα, από τις 15 Δεκεμβρίου 2022 προχωρά σε αλλαγές όσον αφορά τις συναλλαγές που μπορούν να γίνουν εντός του καταστήματος.

Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις και οι αναλήψεις μετρητών για ποσά μικρότερα των €500 θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά στις ΑΤΜ, οι καταθέσεις από τρίτους (για οποιοδήποτε ποσό) δεν θα γίνονται δεκτές στα ταμεία.

Η Ελληνική Τράπεζα διευκρινίζει ότι τα πιο πάνω ισχύουν για λογαριασμούς φυσικών προσώπων, ενώ για καταθέσεις νομισμάτων πέραν των €200 θα γίνονται αποκλειστικά στα καταστήματα που διαθέτουν μηχανές Cash360.

Σημειώνει ότι οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις ΑΤΜ θα συνεχίζουν να εξυπηρετούνται κανονικά μέσω των Ταμείων της Τράπεζας.

Επιπρόσθετα, από την 1η Νοεμβρίου 2022 οι πιο κάτω υπηρεσίες θα προσφέρονται πλέον σε συγκεκριμένα καταστήματα, – τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας: https://www.hellenicbank.com/ourlocations- : Συναλλαγές με ξένα χαρτονομίσματα (αγορά, ανάληψη, κατάθεση),  Έκδοση επιταγών ξένου νομίσματος.

Οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας μπορούν να εξυπηρετηθούν από το ευρύ και παγκύπριο δίκτυο ΑΤΜ νέας γενιάς 24/7 και να πραγματοποιήσουν καθημερινές τραπεζικές εργασίες όπως: δωρεάν αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών με άμεση πίστωση των συνδεδεμένων λογαριασμών ή της πιστωτικής κάρτας, καταθέσεις επιταγών, να δουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους να εκτυπώσουν το IBAN τους, και άλλα.

Η Τράπεζα υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η δυνατότητα κατάθεσης επιταγών μέσω των ΑΤΜ ή δωρεάν υπηρεσία συλλογής επιταγών (courier) από τα γραφεία των πελάτων (για περισσότερες από έξι (6) επιταγές).

Εξάλλου, αναφέρει ότι οι πελάτες της μπορούν να εγγραφούν στα ηλεκτρονικά της κανάλια χωρίς να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα, συμπληρώνοντας μια απλή ηλεκτρονική αίτηση και ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους εύκολα

με τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς κωδικούς τους.

Αναφορά γίνεται και στο Hellenic Bank Mobile App και σημειώνεται ότι οι καθημερινές συναλλαγές με το κινητό γίνονται απλές μέσω του Contact Pay.

Τέλος, αναφέρεται ότι η Ελληνική Τράπεζα διαθέτει 11 μηχανές Cash360 coin και 5 Cash360 notes σε επιλεγμένα καταστήματα σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, προσφέροντας τη δυνατότητα κατάθεσης μεγάλου όγκου κερμάτων με τη χρήση ειδικού κώδικα.