Ερευνες στο σπίτι του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της Germanwings

newego_LARGE_t_1101_54484867_type12713

Φύλλο-φτερό κάνουν οι αστυνομικοί το διαμέρισμα του Λούμπιτς στο Ντίσελντορφ αναζητώντας στοιχεία που μπορεί να ρίξουν φως στο μυστήριο

Στο σπίτι του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της εταιρείας Germanwings βρίσκεται η γερμανική αστυνομία, ψάχνοντας οτιδήποτε που μπορεί να οδηγήσει σε συμπεράσματα στο πλαίσιο των ερευνών για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους Airbus Α320 στις γαλλικές Αλπεις, καθώς σύμφωνα με τον εισαγγελέα στη Γαλλία, ο συγκυβερνήτης φαίνεται να οδήγησε εσκεμμένα στο θάνατο 150 άτομα, πλήρωμα και επιβάτες.
Ο συγκυβερνήτης του Α320 είχε προσληφθεί το 2013 από την Germanwings και είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης. Στο παρελθόν είχε εργαστεί στη σχολή της πολιτικής αεροπορίας της Lufthansa. Ο 28χρονος Αντρέα Λούμπιτς καταγόταν από το Μονταμπάουρ της Ρηνανίας.

Ο 28χρονος Ανδρέας Γκούντερ Λούμπιτς είχε μόλις 600 ώρες πτήσης όταν εντάχθηκε στο δυναμικό της Germanwings το 2013 αμέσως μετά την εκπαίδευσή του.

Ωστόσο, θεωρούνταν εξαιρετικός στη δουλειά του, έχοντας κερδίσει ένα βραβείο από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας το 2013 για τα εξαιρετικά του προσόντα.

Υπήρξε μέλος της αερολέσχης LSC Westerwald στο Μονταμπάουρ, είχε ένα διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ αλλά ζούσε με τους γονείς του στο Μονταμπάουρ, στην πόλη όπου είχε μεγαλώσει, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Γκαμπριέλε Γουίλαντ, που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA.

«Ο Ανδρέας έγινε μέλος της λέσχης από νεαρή ηλικία για να ικανοποιήσει το όνειρό του να πετά» δήλωσε στην ιστοσελίδα της η αερολέσχη LSC στην οποία υπήρξε μέλος σε ανακοίνωση του θανάτου του.
«Εκπλήρωσε το όνειρό του, το οποίο πλήρωσε με την ζωή του».

Ήσυχος και φιλικός νέος

newego_LARGE_t_1101_54484816_type12128

Αστυνομικοί φρουρούν το σπίτι του Αντρέα Λούμπιτζ, του συγκυβερνήτη που έριξε το αεροπλάνο με τους 150 επιβάτες

Οι γνωστοί του συγκυβερνήτη από την πόλη Μονταμπάουρ μιλώντας στο Associated Press λένε ότι δεν έδειχνε σημάδια κατάθλιψης, όταν τον είδαν το περασμένο φθινόπωρο να ανανεώνει την άδεια πιλότου για ανεμόπτερο.

«Ήταν ευτυχής με την δουλειά του στην Germanwings και τα πήγαινε καλά» δήλωσε ο Πίτερ Ρούκερ, ένα μέλος της αερολέσχης στην οποία έμαθε να πετά ο Λούμπιτς.
Ο 28χρονος είχε λάβει άδεια για πιλότος ανεμόπτερου ως έφηβος και έγινε δεκτός ως εκπαιδευόμενος πιλότος στην Lufthansa μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του στο προπαρασκευαστικό σχολείο, σύμφωνα με τον Ρούκερ, που τον περιγράφει ως «μάλλον ήσυχο» αλλά φιλικό νέο.
Ενας άλλος κάτοικος της πόλης, που γνώριζε τον 28χρονο δήλωσε στη γαλλική LeMonde: «Ήταν εντελώς φυσιολογικός. Ήταν πολύ χαρούμενος με τη δουλειά του. Ήταν ικανοποιημένος κι ευτυχισμένος. Είχε πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει επαγγελματίας πιλότος, μιας και ήταν ήδη ερασιτέχνης. Δεν το πιστεύω ότι έκανε κάτι τέτοιο».
Ο Άρμιν Πλάις, διευθυντής του λυκείου Μονς-Τάμπορ Γκιμνάζιουμ απ’ όπου αποφοίτησε ο Λούπιτς το 2007 είπε: «Είμαι τόσο σοκαρισμένος και έκπληκτος όσο εσείς».
Ο πιλότος του αεροσκάφους, Πάτρικ Σοντχέιμερ, πατέρας δύο παιδιών, είχε 6.000 ώρες πτήσης και αποτελούσε μέλος της Germanwings από τον Μάιο του 2014 αφού προηγουμένως είχε εργαστεί στην Lufthansa και την Condor.

*

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η τραγωδία της συντριβής παίρνει “μια αδιανόητη διάσταση” μετά τις πληροφορίες για το συγκυβερνήτη.

“Κάτι τέτοιο ξεπερνά τα όρια της φαντασίας”, είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

“Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλα τα γεγονότα, για αυτό είναι σημαντικό να συνεχιστεί η έρευνα και κάθε λεπτομέρεια να εξεταστεί σε βάθος. Τα σημερινά νέα ρίχνουν για άλλη μια φορά ένα φριχτό βάρος στους συγγενείς των θυμάτων. Οι σκέψεις μας, αυτές τις ώρες και τις ημέρες της οδύνης, είναι μαζί τους”, υπογράμμισε η Καγκελάριος.

Από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ επανέλαβε ότι δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάποια “σύνδεση με την τρομοκρατία” στην υπόθεση της συντριβής του Α320, που εκτελούσε την πτήση από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ.

Από την πλευρά του, το FBI ανακοίνωσε ότι έχει προσφερθεί να βοηθήσει τις γαλλικές αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

“Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε αίτημα για πληροφορίες ή για βοήθεια, καθώς συνεργαζόμαστε με χώρες-εταίρους μας, πολίτες των οποίων έπεσαν θύματα αυτής της τραγωδίας”, σημειώνει στην ανακοίνωσή τους οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ.