Οι Ρώσοι κατατρόπωσαν επίλεκτες ουκρανικές δυνάμεις -Κατέρριψαν SU-24 στο Χάρκοβο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα σημεία ανάπτυξης της ουκρανικής τακτικής ομάδας «Chaika» από την 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο νησί Khortytsia, καθώς και η 56η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο περιοχή Zaporozhye, χτυπήθηκαν από ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις.

Από την έκθεση προκύπτει ότι περισσότεροι από 100 στρατιωτικοί “εκκαθαρίστηκαν” και 20 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν.

Στην περιοχή του Νικολάεφ, τα ρωσικά στρατεύματα επίσης εξαπέλυσαν πλήγμα κατά των συγκεντρώσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή περισσότερων από 90 στρατιωτικών και 18 τεμαχίων στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτό ανακοινώθηκε κατά την επόμενη ενημέρωση από τον επίσημο εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Igor Konashenkov.

«Στην περιοχή της πόλης Νικολάεφ, τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης της 28ης μηχανοκίνητης και 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και μονάδες ξένων μισθοφόρων, χτυπήθηκαν από μαζική πυρκαγιά. », είπε ο αντιστράτηγος.

Αναφέρεται επίσης ότι μαχητικά των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-24 στην περιοχή του Χάρκοβο. «Μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν ένα αεροσκάφος Su-24 κοντά στο χωριό Gusarovka στην περιοχή Kharkov», αναφέρει η έκθεση. Πρόσθεσαν επίσης ότι το VKS χτύπησε ένα εργοστάσιο τεθωρακισμένων στο Χάρκοβο, όπου υπήρχαν περισσότερα από 90 τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα.

Άλλα λένε οι Ουκρανοί

Ωστόσο οι ίδιοι οι Ουκρανοί έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο όπου τα 2 εικονιζόμενα SU-24 φαίνεται να βομβαρδίζουν ρωσικές θέσεις, παρέχοντας υποστήριξη στην 61η Ταξιαρχία πεζικού. Μάλιστα σε πλάνα τραβηγμένα πιθανότατα από drone, εμφανίζεται ένα κατεστραμμένο ρωσικό άρμα που καταστράφηκε από τα ουκρανικά μαχητικά

Οι Ουκρανικές Δυνάμεις Αεράμυνας (Air Defense) κατέρριψαν 16 drones καμικάζι, με τα οποία η Ρωσία επιτίθεται στην Ουκρανία. Τέτοια UAV πετούν με ταχύτητα 120 km / h, δεν γίνονται αντιληπτά από το ραντάρ και βουίζουν έντονα. Ο Yuriy Ignat, εκπρόσωπος της διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μίλησε για αυτό στο FREEDOM. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εχθρός άρχισε να χρησιμοποιεί λιγότερους πυραύλους κρουζ, εξοικονομώντας το απόθεμά του για χτυπήματα κατά της κρίσιμης υποδομής της Ουκρανίας το χειμώνα. Επίσης, σύμφωνα με τον Ignat, οι Ρώσοι δεν έχουν ακόμη αρχίσει να χρησιμοποιούν μαζικά ιρανικά UAV στον πόλεμο, καθώς ακόμη μελετούν πώς θα αντιδράσει η αεράμυνα μας.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ουκρανία πιθανότατα θα λάβει κεφάλαια για την καταπολέμηση των drones. 

“Ίσως δεν φτάνουν όλοι τους (ιρανικά drones) τους στόχους τους, αλλά ο στόχος είναι ορατός. Πετά με ταχύτητα 120 km / h, είναι ελάχιστα αντιληπτός από τα ραντάρ, αλλά είναι αντιληπτός. Μουγκρίζει πολύ δυνατά, ίσως δεν χτυπά πάντα με ακρίβεια στόχο. Αλλά όποιο και αν είναι το όπλο, είναι όπλο και μπορεί να χτυπήσει πολιτικά αντικείμενα”, είπε ο Ιγκνάτ.

Την ίδια στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πιστεύουν ότι η Ρωσική Ομοσπονδία αγόρασε drones καμικάζι όχι για χτυπήματα σε μη στρατιωτικές υποδομές, αλλά για τον εντοπισμό στρατιωτικών υποδομών και δυτικών όπλων.

“Πρόκειται για πυρομαχικά με καθοδήγηση ακριβείας, χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν τα συστήματα αεράμυνας μας. Και επίσης τα δυτικά όπλα που μας παρείχαν οι εταίροι μας. Στόχος είναι να καταστρέψουμε σημαντικά αντικείμενα”, είπε.