Κάτοχοι αξιογράφων:«Κλέφτες φέρτε τα λεφτά μας πίσω…»

Επεισόδια με τραυματισμούς έξω από την Τράπεζα Κύπρου και το κτίριο της Κ.Τράπεζας

 

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατόχων αξιογράφων.img5(8)

Τα επεισόδια σημειώθηκαν από 200 περίπου κατόχους αξιογράφων, οι οποίοι έσπασαν τζάμια και προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του κτηρίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα όπως “κλέφτες” και “φέρτε τα λεφτά μας πίσω”, ενώ κατά διαστήματα επιτίθονταν φραστικά εναντίον της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζης και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε μια νεαρή γυναίκα, η οποία διακομίστηκε με ασθενοφόρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Οι κάτοχοι αξιογράφων έσπασαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα, εισήλθαν στο προαύλιο του κτηρίου, επιτέθηκαν φραστικά εναντίον μελών της αστυνομίας και της Μονάδας Μηχανοκίνητης Δράσης (ΜΜΑΔ) και πέταξαν πορτοκάλια, αυγά και πέτρες στα τζάμια του κτιρίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι ξήλωσαν τούβλα από το δάπεδο του προαύλιου χώρου του κτιρίου και τα πετούσαν στα τζάμια του κτηρίου, πολλά από τα οποία έσπασαν.

Νωρίτερα, οι κάτοχοι αξιογράφων βρέθηκαν στο διπλανό κτήριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, όπου πενταμελής αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, υπό τον Πρόεδρο Φοίβο Μαυροβουνιώτη, επέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο της ΚΤ, με το οποίο αξιώνουν παραίτηση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας.ÓÕÍÄÅÓÌÏÓ ÊÁÔÏ×ÙÍ ÁÎÉÏÃÑÁÖÙÍ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ

Στο ψήφισμά τους οι κάτοχοι αξιογράφων κάνουν λόγο για “προκλητική στάση της Τράπεζας Κύπρου” απέναντι στον αγώνα τους και την καλούν όπως προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, για πλήρη εξόφληση των αξιογράφων (Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής) και όπως συμψηφίσει, χωρίς καθυστέρηση, τα δάνεια που εξασφαλίζονται με αξιόγραφα.

Απαιτούν, επίσης, αποζημιώσεις από την Κεντρική Τράπεζα, για τις ζημιές που υπέστησαν τα μέλη του Συνδέσμου κατόχων Αξιογράφων, ως αποτέλεσμα των λανθασμένων χειρισμών, σχετικά με τη διαχείριση της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου.

Εξάλλου, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ζήτησε επιπλέον συνάντηση με εκπρόσωπο της Τράπεζας Κύπρου. Ωστόσο, από την πλευρά της η Τράπεζα Κύπρου δεν δέχτηκε την αντιπροσωπεία και έτσι οι κάτοχοι αξιογράφων τοιχοκόλλησαν το ψήφισμα στην είσοδο των γραφείων της Τράπεζας.

Μιλώντας στα μέλη του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, ο Πρόεδρος Φοίβος Μαυροβουνιώτης, δήλωσε ότι “η κοροϊδία δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή”, εκφράζοντας απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση.

Η επόμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων αναμένεται να γίνει έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν αργότερα.