Η Σχολή για Δικτάτορες του Klaus Schwab και το Σχέδιο για τη «Μεγάλη Επαναφορά»


Ο οικονομολόγος Ernst Wolff πιστεύει ότι μια κρυφή συμμαχία πολιτικών και εταιρικών ηγετών εκμεταλλεύεται την πανδημία με στόχο τη συντριβή των εθνικών οικονομιών και την εισαγωγή ενός παγκόσμιου ψηφιακού νομίσματος.

Πώς γίνεται περισσότερες από 190 κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο να κατέληξαν να αντιμετωπίζουν την πανδημία COVID-19 με σχεδόν τον ίδιο τρόπο, με τα lockdowns, τις εντολές μάσκας και τις κάρτες εμβολιασμού να είναι πλέον συνηθισμένα παντού; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο Young Global Leaders, το οποίο ίδρυσε και διαχειρίζεται ο Klaus Schwab του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, από το οποίο πολλοί από τους σημερινούς επιφανείς πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες πέρασαν στο δρόμο τους προς την κορυφή.

Ο Γερμανός οικονομολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας Ernst Wolff αποκάλυψε κάποια γεγονότα σχετικά με το σχολείο «Young Global Leaders» του Schwab που σχετίζονται με την κατανόηση των παγκόσμιων γεγονότων κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε ένα βίντεο από το podcast της Γερμανικής Επιτροπής Κορώνας. Ενώ ο Wolff είναι κυρίως γνωστός ως επικριτής του χρηματοπιστωτικού συστήματος παγκοσμιοποίησης, πρόσφατα επικεντρώθηκε στο να φέρει στο φως αυτό που βλέπει ως κρυφή ατζέντα πίσω από τα μέτρα κατά του Covid που θεσπίζονται σε όλο τον κόσμο.


Μυστηριώδη Ξεκινήματα

Η ιστορία ξεκινά με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το οποίο είναι μια ΜΚΟ που ιδρύθηκε από τον Klaus Schwab, Γερμανό οικονομολόγο και μηχανολόγο μηχανικό, στην Ελβετία το 1971, όταν ήταν μόλις 32 ετών. Το WEF είναι περισσότερο γνωστό στο κοινό για τα ετήσια συνέδρια που διοργανώνει στο Νταβός της Ελβετίας κάθε Ιανουάριο, τα οποία αποσκοπούν στη συγκέντρωση πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τα προβλήματα της ημέρας. Σήμερα, είναι ένα από τα σημαντικότερα δίκτυα στον κόσμο για την ελίτ της παγκόσμιας δύναμης, και χρηματοδοτείται από περίπου χίλιες πολυεθνικές εταιρείες.

Το WEF, το οποίο αρχικά μέχρι το 1987ονομαζόταν Ευρωπαϊκό Φόρουμ Διαχείρισης, κατάφερε να συγκεντρώσει 440 στελέχη από 31 έθνη ήδη στην πρώτη του συνάντηση τον Φεβρουάριο του 1971, η οποία, όπως επισημαίνει ο Wolff, ήταν ένα απροσδόκητο επίτευγμα για κάποιον όπως ο Schwab, ο οποίος είχε πολύ μικρή διεθνή ή επαγγελματική εμπειρία πριν από αυτό. Ο Wolff πιστεύει ότι ο λόγος μπορεί να οφείλεται στις επαφές που έκανε ο Σβαμπ κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής εκπαίδευσής του, συμπεριλαμβάνοντας τις σπουδές του με τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας και υπουργό Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ. Ο Wolff επισημαίνει επίσης ότι ενώσω ο Schwab ήταν εκεί, το Harvard Business School ήταν στη διαδικασία σχεδιασμού ενός δικού τους φόρουμ διαχείρισης και είναι πιθανό ότι το Χάρβαρντ κατέληξε να αναθέσει το έργο της οργάνωσής του σε αυτόν.

Το Φόρουμ αρχικά συγκέντρωσε ανθρώπους μόνο από τον οικονομικό τομέα, αλλά σύντομα, άρχισε να προσελκύει πολιτικούς, εξέχουσες προσωπικότητες από τα μέσα ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένου του BBC  και του CNN),ακόμη και διασημότητες.

Νεαροί Παγκόσμιοι Ηγέτες του Schwab: Θερμοκοιτίδα της Μεγάλης Επαναφοράς;

Το 1992 ο Schwab ίδρυσε έναν παράλληλο θεσμό, το σχολείο Global Leaders for Tomorrow, το οποίο επανεγκαθιδρύθηκε ως Νέοι Παγκόσμιοι Ηγέτες το 2004. Οι συμμετέχοντες στο σχολείο πρέπει να υποβάλουν αίτηση εισόδου, και στη συνέχεια υποβάλλονται σε αυστηρή διαδικασία επιλογής. Τα μέλη της πρώτης τάξης του σχολείου το 1992 περιελάμβαναν ήδη πολλούς που έγιναν σημαντικές φιλελεύθερες πολιτικές προσωπικότητες, όπως η Άνγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Τόνι Μπλερ. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 1.300 απόφοιτοι αυτού του σχολείου, και ο κατάλογος των αποφοίτων περιλαμβάνει αρκετά ονόματα εκείνων που έγιναν ηγέτες των ιδρυμάτων υγείας των αντίστοιχων εθνών τους. Τέσσερις από αυτούς είναι πρώην και νυν υπουργοί Υγείας της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένου του Jens Spahn, ο οποίος είναι Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας από το 2018. Ο Philipp Rösler, ο οποίος ήταν Υπουργός Υγείας από το 2009 έως το 2011, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του WEF από τον Schwab το 2014.

Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα στον κατάλογο του σχολείου είναι η Jacinda Ardern, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, της οποίας τα αυστηρά μέτρα καραντίνας έχουν επαινεθεί από τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές. Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Πρόεδρος της Γαλλίας· ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ήταν μέχρι πρόσφατα ο Καγκελάριος της Αυστρίας· ο Viktor Orbán, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας· ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής· και η Annalena Baerbock, η αρχηγός των Γερμανών Πρασίνων που ήταν η πρώτη υποψήφια καγκελάριος του κόμματος στις φετινές ομοσπονδιακές εκλογές, και η οποία εξακολουθεί να είναι υποψήφια για διάδοχος της Μέρκελ. Βρίσκουμε επίσης τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ στη λίστα, ο οποίος επιλέχθηκε για την τάξη του 2005, καθώς και τον πρώην προεδρικό υποψήφιο και νυν υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ Πίτερ Μπούτιγκιγκ, ο οποίος είναι πολύ πρόσφατος απόφοιτος, έχοντας επιλεγεί για την τάξη του 2019. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί που ήταν στην εξουσία τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ευνοήσει τις σκληρές απαντήσεις στην πανδημία COVID-19 και οι οποίοι επίσης έτυχε να αυξήσουν σημαντικά την εξουσία των αντίστοιχων κυβερνήσεών τους.

Αλλά ο κατάλογος αποφοίτων του σχολείου δεν περιορίζεται στους πολιτικούς ηγέτες. Βρίσκουμε επίσης πολλούς από τους καπετάνιους της ιδιωτικής βιομηχανίας εκεί, συμπεριλαμβανομένου του Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, του Τζεφ Μπέζος της Amazon, του Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin και της Τσέλσι Κλίντον του Ιδρύματος Κλίντον. Και πάλι, όλοι εξέφρασαν τη στήριξή τους για την παγκόσμια αντίδραση στην πανδημία και πολλοί αποκόμισαν σημαντικά κέρδη ως αποτέλεσμα των μέτρων.