Τεράστιες οι απώλειες του Ουκρανικού στρατού:Χάθηκαν 120.000 άνθρωποι

Στην «τελευταία στάση» πριν το Σλαβιάνσκ και το Κράματορσκ, η κατάληψη των οποίων θα σημάνει και το τέλος της μάχης του Ντονμπάς, τα ρωσικά στρατεύματα μαζί με τις πολιτοφυλακές του Λουγκάνσκ, μπήκαν στα προάστια της βαριά οχυρωμένης πόλης Avdiivka, επιστρέφοντας εκεί από όπου αποχώρησαν οι αυτονομιστές το 2015 βάσει των συμφωνιών του Μινσκ.

Συμφωνίες που παραβιάστηκαν από το Κίεβο, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην σημερινή ανθρωποσφαγή: Περισσότεροι από 120.000 Ουκρανοί στρατιώτες και πολιτοφύλακες, άνδρες και γυναίκες, έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί ή αιχμαλωτιστεί μετά από 5,5 μήνες πολέμου στην Ουκρανία. Δηλαδή 1 στους 5 από την αρχική Στρατιά των 600.000!

Μόνο το τελευταίο διήμερο τουλάχιστον 1300 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από μαζικούς βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές, μόνο στο συγκεκριμένο πεδίο.

Κανένας σύγχρονος Στρατός δεν μπορεί να αντέξει τόσες απώλειες σε ένα διήμερο.

Στον κύριο ρωσικό επιθετικό άξονα ρωσικής επίθεσης, οι Ουκρανοί ηττήθηκαν και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από θέσεις που βρίσκονται κοντά στο ορυχείο Butovka, ίσως την πλέον οχυρωμένη τοποθεσία του Ντονιέτσκ.

«Λιγότερο από ένα χιλιόμετρο απομένει μέχρι το κέντρο της Avdiivka. Τους αιφνιδιάσαμε. Η νίκη θα είναι δική μας” ανέφερε ο στρατιώτης του Ντονέτσκ με το διακριτικό κλήσης «Fox».