Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η σύζυγος Ολένα Ζελένσκα φωτογραφήθηκαν για τη Vogue και μάλιστα για την αμερικανική έκδοση του περιοδικού!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η φωτογράφιση προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Αρκετά επικριτικό και με νόημα ήταν το σχόλιο της Αμερικανίδας βουλευτή των Ρεπουμπλικανών Λόρεν Μπόεμπερτ η οποία είπε για την ουκρανική ηγεσία: «Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν είμαστε παρά ένα μάτσο κορόιδα»..
Επικριτικό με δόση ειρωνείας ήταν και το σχόλιο της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Η τελευταία χαρακτήρισε ως… απελπιστικά σάπια εικόνα τη φωτογράφιση του ζεύγους από τη διάσημη φωτογράφο Άννι Λάιμποβιτς.
«Έχετε παρατηρήσει πώς τα δυτικά μέσα προωθούν τη γυναίκα του Ζελένσκι; Επίσκεψη στις ΗΠΑ, εξώφυλλα περιοδικών, φωτογραφίσεις στο bunker. Ακόμη και ο πρόεδρος της Ουκρανίας δίνει πλέον συνεντεύξεις με φόντο τη γυναίκα του» είπε αρχικά.
«Ο λόγος είναι μπανάλ – ο Ζελένσκι έχει κουράσει, το διεθνές κοινό δεν τον ακούει πια, τον βαρέθηκαν. Ο ‘πόρος’ που λέγεται Ζελένσκι έχει εξαντληθεί εντελώς, η εικόνα είναι απελπιστικά σάπια, επομένως δεν σερβίρεται πλέον χωρίς καρύκευμα. Τώρα το πολιτικό μενού στο πιάτο ονομάζεται ‘Ζελένσκι υπό τη Ολένα’» πρόσθεσε η Ρωσίδα αξιωματούχος στο λογαριασμό της στο Telegram.
Οι αγκαλιές που προκάλεσαν αντιδράσεις
Το ζεύγος μεταξύ άλλων, ποζάρει στη Vogue αγκαλιασμένο σε ένα τραπέζι, ενώ σε μια άλλη φωτογραφία η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας φαίνεται να βρίσκεται σε ένα κτίριο με προμήθειες με τον σύζυγό της από πίσω.
Σε άλλη εικόνα, η Ολένα Ζελένσκα ποζάρει ανάμεσα στα απομεινάρια του κατεστραμμένου Antonov An-225 Mriya (μέχρι πρόσφατα βαρύτερου αεροπλάνου στον κόσμο) ανάμεσα σε στρατιώτες.
Τα σχόλια είναι πολλά και στα κοινωνικά δίκτυα ο Ουκρανός πρόεδρος επικρίνεται κυρίως, επειδή διασκεδάζει, ενώ άλλοι πεθαίνουν και χάνουν τα σπίτια τους για την πατρίδα τους.
Τις φωτογραφίες τράβηξε η Άννι Λέιμποβιτς, η κορυφαία φωτογράφος στον κόσμο, η οποία φημίζεται για τα προφίλ διασημοτήτων της.
Το φωτογραφικό editorial, που επιμελήθηκε η διάσημη φωτογράφος , και όλη η ιστορία γύρω από το ζεύγος Ζελένσκι προκάλεσε αντιδράσεις στο κοινό. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι η ώρα για αυτήν την ιστορία, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι δικαιολογημένη. Για παράδειγμα ο γνωστός αναλυτής Ίαν Μπρέμερ γράφει «Ο Ζελένσκι έχει κάνει καταπληκτική δουλειά εναντίον των Ρώσων. Η φωτογράφιση: κακή ιδέα».




