ΗΠΑ:Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες σε παρέλαση στο Ιλινόι για την επέτειο της 4ης Ιουλίου

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ιλινόι μετά από πυροβολισμούς σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου.Εκατοντάδες άνθρωποι τράπηκαν πανικόβλητοι σε φυγή με τους αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι είδαν τουλάχιστον πέντε άτομα αιμόφυρτα στο έδαφος.

Αν και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες τοπικά μέσα κάνουν λόγο για 2 άτομα νεκρά, ενώ οι συμμετέχοντες στην παρέλαση ανέφεραν ότι άκουσαν τουλάχιστον 25 πυροβολισμούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν ήταν ένας ο δράστης. Για τη ώρα η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμία σύλληψη.

Αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης καθώς η αστυνομία «ανταποκρίνεται σε ένα συμβάν».

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ένα άτομο τουλάχιστον είναι νεκρό.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι ο δράστης βρισκόταν στη στέγη ενός καταστήματος όταν σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Η παρέλαση διακόπηκε ξαφνικά, όταν ακούστηκαν πυρά, μόλις 10 λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει, στις 10 το πρωί τοπική ώρα. Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να καλυφθούν, ανέφερε η εφημερίδα Chicago Sun-Times.

Μια παραγωγός του τηλεοπτικού καναλιού CBS-2, που βρισκόταν στο σημείο, είπε ότι «όλοι έτρεχαν, κρύβονταν και ούρλιαζαν».

«Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής», είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, στο πρακτορείο Associated Press. «Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα».

Ένας δημοσιογράφος των Chicago Sun-Times είδε κουβέρτες να καλύπτουν τρία ματωμένα πτώματα και άλλους πέντε ανθρώπους τραυματισμένους και αιμόφυρτους κοντά στο περίπτερο της παρέλασης.

Ο Μπραντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί την Πολιτεία του Ιλινόι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, βρισκόταν στην πόλη αυτή, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, όταν ακούστηκαν τα πυρά. «Τα μέλη της προεκλογικής ομάδας μου και εγώ μόλις είχαμε συναντηθεί, για την αρχή της παρέλασης, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί», έγραψε στο Twitter.