Χωρίς ρεύμα τα κατεχόμενα-Ζήτησαν πάλι βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία

Εκτός λειτουργίας έχει βγει ο ένας από τους δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα .Για πολλοστή φορά οι κατοικές αρχές ζήτησαν από την Κυπριακή Δημοκρατία παραχώρηση ποσότητας κιλοβατώρων μέσω του συστήματος διασύνδεσης και το αίτημα εξετάζεται.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Γκιουντέμ Κίπρις οι διαδοχικές διακοπές ρεύματος λόγω ανεπαρκούς παραγωγής επιμηκύνθηκαν χωρίς ημερομηνία λήξης και οι πολίτες διαμαρτύρονται γιατί ενώ παίρνουν τηλέφωνο στην «αρχή ηλεκτρισμού» δεν βρίσκουν κανέναν να απαντά τα τηλέφωνα. Η ίδια ιστοσελίδα επικαλείται αξιόπιστες πηγές, ότι τα καύσιμα στον σταθμό στην καατεχόμενη Κερύνειας, έχουν τελειώσει.

Πρόβλημα στην επάρκεια καυσίμων

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον «Μπαϊράκ» ο «αναπληρωτής διευθυντής» της «αρχής ηλεκτρισμού» των κατεχομένων, Βεκίλ Ντιρέλ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στην επάρκεια καυσίμων, υποστηρίζοντας ότι νέα παραλαβή αναμένεται να έρθει για τον σταθμό στην Κερύνεια σε 5 – 10 μέρες.

Γίνονται μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες στην προμήθεια καυσίμων, συνέχισε, λέγοντας ότι και οι δύο γεννήτριες από την Τουρκία υπόκεινται σε δοκιμαστικούς ελέγχους και θα αρχίσουν κι αυτές σε λίγες μέρες να παράγουν ρεύμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντιρέλ, οι αυξημένες ανάγκες σε ρεύμα έχουν οδηγήσει στη χρήση χιλίων τόνων καυσίμου την ημέρα για την παραγωγή και γι’ αυτό οι προμήθειες τελειώνουν πιο γρήγορα.

Στο μεταξύ, σε τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται αναφορά σε πρόβλημα και στην κινητή τηλεφωνία.

Εταιρείες παροχής έχουν αποστείλει μηνύματα σε συνδρομητές τους πως λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου 3G (σσ: δεν υπάρχει 4G ή 5G στα κατεχόμενα), παρατηρούνται προβλήματα στην επικοινωνία και καταβάλλονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν.