Έγινε η τελετή παράδοσης του Υφυπουργείου παρά τω προέδρω και του νέου διευθυντή του Προέδρου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή παράδοσης του Υφυπουργείου παρά τω Προέδρω από τον νέο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκο Κούσιο στον νέο Υφυπουργό και μέχρι πρότινος Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Πέτρο Δημητρίου, καθώς και η τελετή παράδοσης από τον κ. Δημητρίου προς τον νέο Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Παντελή Παντελίδη.

Ο κ. Κούσιος είπε ότι παραδίδει το Υφυπουργείο με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, έχοντας την ευκαιρία, όπως ανέφερε, να συνεργαστεί στενότατα τους τελευταίους πέντε μήνες ως Υφυπουργός παρά τω Προέδρω με τον κ. Δημητρίου και να αναγνωρίσει όχι μόνο τις ικανότητες και την εργατικότητα του νέου Υφυπουργού, αλλά και την οξυδέρκεια, την πίστη και τη στήριξή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κούσιος συμπλήρωσε πως το να εγκαταλείπεις το Υφυπουργείο παρά τω Προέδρω που είναι μια κατεξοχήν θέση στενότατου συνεργάτη του Προέδρου, και να αναλαμβάνεις νέα καθήκοντα, είναι μια πρόκληση, η οποία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν λάβει κανείς υπόψη ότι διαδέχεται μια ικανότατη Υπουργό που άφησε ανεξίτηλα το στίγμα της στο Υπουργείο.

«Όμως, είμαι βέβαιος ότι όπως εκτελέσατε τα καθήκοντα σας στο ακέραιο στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, θα τα εκτελέσατε και ως Υφυπουργός παρά τω Προέδρω», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αδιάλειπτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του με τον εκ νέου πολύ τιμητικό διορισμό του στη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω.

«Το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να μην είναι μεγάλο, ωστόσο η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, αλλά πολύ περισσότερο η πορεία υλοποίησής του, είτε αυτό αφορά στην πολύ μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που συντελείται, είτε αυτό αφορά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Δημοκρατίας, είτε στο κληροδότημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Σχέδιο “Κύπρος το Αύριο”, αποτελούν κορυφαία στοιχήματα, τόσο για τη διακυβέρνηση όσο και την περαιτέρω πρόοδο και ευημερία του τόπου», συμπλήρωσε, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Κούσιο για τη συνεργασία τους όλο αυτό το διάστημα και δήλωσε βέβαιος για την επιτυχία του στα νέα του καθήκοντα.

Παράλληλα, ευχαρίστησε και τον Παντελή Παντελίδη για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια, χαρακτηρίζοντάς τον ως την ήρεμη και ορθολογική φωνή που «μπορεί να σε κατευθύνει με ασφάλεια».

Από την πλευρά του ο νέος Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη του και εξέφρασε την ελπίδα η αγαστή συνεργασία των τελευταίων εννέα ετών με όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, τους συνεργάτες στο Προεδρικό, τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να συνεχιστεί με στόχο την ολοκλήρωση των προγραμματικών θέσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας.