Ανέλαβε καθήκοντα Υπ.Εργασίας ο Κυριάκος Κούσιος

Ο Κυριάκος Κούσιος ανέλαβε σήμερα καθήκοντα Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε διαδοχή της εκλιπούσας Ζέτας Αιμιλιανίδου, σημειώνοντας ότι φιλοδοξία του είναι να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της. 

Παραλαμβάνοντας το Υπουργείο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας Γιάννη Καρούσο έπλεξε το εγκώμιο της Ζέτας Αιμιλιανίδου και είπε ότι άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στο Υπουργείο και έκανε έργο τις διακηρύξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Φιλοδοξία μου, είπε, είναι να συνεχίσω και να ολοκληρώσω το έργο της ενώ σημείωσε ότι παραμένουν πολλά θέματα ανοικτά, όπως π.χ. το συνταξιοδοτικό, θέματα ξένων εργατών. Συνέχισε λέγοντας ότι έρχονται δύσκολες στιγμές λόγω των διεθνών εξελίξεων, του πληθωρισμού, του πολέμου στην Ουκρανία, και τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η εργασιακή ειρήνη. Πρόσθεσε  ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστεί με τους κοινωνικούς εταίρους, τον Γενικό Διευθυντή, τους Διευθυντές και το προσωπικό του Υπουργείου για να ολοκληρωθεί το έργο της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Το μνημόσυνο που οφείλουμε στη Ζέτα Αιμιλιανίδου είναι να ολοκληρώσουμε το έργο της, είπε.