Οι Ρωσικοί πυραύλοι«Sarmat RS-28» τρομάζουν τη Δύση

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι η χώρα του έχει πλέον τη δυνατότητα να αναπτύξει τους νέους βαλλιστικούς πυραύλους «Sarmat RS-28» τους γνωστούς «Σατανάδες» οι οποίοι είναι ότι τελειότερο και πιο σύγχρονο στα πυραυλικά συστήματα και οι οποίοι τρομάζουν τους πάντες.

Οι Sarmat έχουν την ικανότητα να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο της γης από τη βάση τους. Μπορούν για παράδειγμα να ισοπεδώσουν ολόκληρη τη Βρετανία μέσα σε 3 λεπτά από τη στιγμή που θα πατηθεί το κουμπί εκτόξευσης τους.

Που θα εγκατασταθούν

Για τον χειρισμό αυτού το περίπλοκου πυραυλικού συστήματος εκπαιδεύεται εδώ και πολλούς μήνες ολόκληρη στρατιωτική μονάδα. Η βάση της μονάδας αλλά και οι πρώτοι πύραυλοι φυσικά θα εγκατασταθούν στο Ουζούρ, στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Οι «Sarmat» ή «Satan», είναι ένα στρατηγικό πυρηνικό όπλο που όμοιο του δεν υπάρχει σε κανένα οπλοστάσιο καμιάς χώρας του κόσμου. Διαθέτει τα υψηλότερα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι ικανό να αποφεύγει όλα τα σύγχρονα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας, οποιασδήποτε χώρας.

Ο πύραυλος των 200 τόνων έχει βεληνεκές 10.000 χιλιομέτρων. Μπορεί να μεταφέρει έως και 15 πυρηνικές κεφαλές που απελευθερώνονται σε μεγάλο ύψος και πλήττουν πολλαπλούς στόχους με ταχύτητα Mach 20,7, ή σχεδόν 25.000 χιλιόμετρα την ώρα. Με αυτήν την ταχύτητα, μπορεί θεωρητικά να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της Γης σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Για παράδειγμα ο πύραυλος αυτός μπορεί να εκτοξευτεί από τη Ρωσία. Μέσα σε 3 λεπτά έχει τη δυνατότητα να βρεθεί επάνω από την Βρετανία, ή τη Γαλλία. Από μεγάλο ύψος, σχεδόν έξω από την ατμόσφαιρα μπορεί να ρίξει 15 πυρηνικές κεφαλές που με ταχύτητα 20,7 Mach (που σημαίνει ότι τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά συστήματα δεν προλαβαίνουν καν να τις «δουν» και να τις «κλειδώσουν») θα πέσουν σε επιλεγμένους στόχους. Όταν λέμε ότι μπορεί να ισοπεδώσει μια χώρα, αυτό ισχύει.

Οι Sarmat κινούνται με υγρά καύσιμα (ICBM). Οι ICBM αναπτύχθηκαν την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και βασίζονται στην ίδια τεχνολογία με τους πυραύλους των διαστημικών αποστολών.

Και στις δύο περιπτώσεις, το φορτίο τοποθετείται στην κορυφή ενός πυραύλου που αποτελείται από τουλάχιστον δύο τμήματα ή στάδια.

Το πρώτο στάδιο αποδεσμεύεται και πέφτει πίσω στη Γη όταν εξαντλήσει τα καύσιμά του, οπότε πυροδοτείται το δεύτερο στάδιο. Μέχρι να εξαντληθούν τα καύσιμα του δεύτερου σταδίου, το φορτίο κινείται σε ύψος εκατοντάδων ή χιλιάδων χιλιομέτρων και έχει αναπτύξει ταχύτητα πολλών χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.