Ουκρανία: Καταστρέφονται δεδομένα εργαζομένων σε βιοεργαστήρια των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα για την 2καταστροφή των δεδομένων όλων των υπαλλήλων ουκρανικών επιχειρήσεων που συνεργάστηκαν με τα αμερικανικά στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια της Metabiota και το Battelle Memorial Institute, γράφει η Izvestia , επικαλούμενη μυστικό έγγραφο.

Σύμφωνα με αυτό, τα δεδομένα του στρατιωτικού προσωπικού, των πολιτικών υπαλλήλων και του προσωπικού τριών οργανισμών θα καταστραφούν. Αυτοί είναι το Κέντρο Δημόσιας Υγείας της Ουκρανίας, το Ουκρανικό Ινστιτούτο κατά της Πανώλης «Μετσνίκοφ» και το «Zhytomyr Laboratory Center for Transport».

1

Η Izvestia δημοσιεύει σχετικό έγγραφο του Ουκρανού προέδρου που αναφέρεται στις 24.2.2022

Όπως σημειώνεται, το Πεντάγωνο δημοσίευσε πρόσφατα ένα ενημερωτικό σημείωμα δηλώνοντας ότι τα τελευταία 20 χρόνια, οι αρχές των ΗΠΑ υποστήριζαν 46 διάφορα πολιτικά εργαστήρια, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και διαγνωστικά κέντρα ασθενειών στην Ουκρανία για ειρηνικούς σκοπούς.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είχε κρούσει από καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιολογική δραστηριότητα των ΗΠΑ στον μετασοβιετικό χώρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια στον μετασοβιετικό χώρο συλλέγουν βιολογικά υλικά, μελετούν τις ιδιαιτερότητες της εξάπλωσης επικίνδυνων ασθενειών και στην Ουκρανία αναπτύσσουν βιολογικά όπλα, σημειώνει το δημοσίευμα.