ΣΗΔΗΚΕΚ -ΠΕΟ: Από το ξεπούλημα ημι.οργανισμών το δημόσιο θα χάσει δεκάδες εκατομμύρια

Η προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση των μεγάλων κερδοφόρων οργανισμών στρατηγικής σημασίας ισοδυναμεί με ξεπούλημα της περιουσίας και του Δημόσιου πλούτου στο ξένο ιδιωτικό κεφάλαιο, και σε κάθε περίπτωση στερεί από την οικονομία του τόπου πολύ σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.cyta-greece

Αναφέρει, επίσης, ότι ήταν «επιλογή» η προσπάθεια απαξίωσης των οργανισμών και των εργαζομένων για να διευκολυνθεί η εφαρμογή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.

«Στην περίπτωση όμως της CYTA έχουν ξεπεράσει κάθε φραγμό. Γνωρίζουμε ότι ο Οργανισμός από το καλοκαίρι του 2014 ήταν έτοιμος να βγει σε προσφορές για την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας 4G. Ο έφορος αποκρατικοποιήσεων, σε γνώση της Κυβέρνησης, με επιστολή του απαγόρευσε στη CYTA να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου με το πρόσχημα ότι ήθελε να μελετήσει και να γνωρίζει ακριβώς για τις επενδύσεις. Οι Συντεχνίες αντέδρασαν μόλις το πληροφορήθηκαν, προς το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Έφορο και την Κυβέρνηση, και δημόσια τόνιζαν ότι η κωλυσιεργία και η καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων κεφαλαιώδους σημασίας θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην κερδοφορία του Οργανισμού. Σήμερα ζούμε το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής», προσθέτει.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ εκτιμά ότι η καθυστέρηση ήταν τέτοια ώστε να μην επιτρέψει στη CYTA να βγει πρώτη στην αγορά με τη νέα τεχνολογία 4G, και το ερώτημα είναι αν ήταν τυχαία αυτή η χωρίς ουσιαστικό λόγο παρέμβαση από τον έφορο αποκρατικοποιήσεων που τελικά οδηγεί στη μείωση της αξίας της.

«Η CYTA και το Δημόσιο προβλέπεται ότι θα χάσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, την ίδια ώρα που οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της προχωρούν με ταχύτητα. Η αντίδραση πλέον δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους. Αφορά τον κάθε πολίτη, τα πολιτικά κόμματα, και τη Βουλή», προσθέτει.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί όλους να δώσουν τη δική τους απάντηση σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

«Να διαμηνύσουν δηλαδή στην Κυβέρνηση και την Τρόικα ότι δεν θα αποδεχτούν το ξεπούλημα της CYTA και των άλλων Οργανισμών», καταλήγει.