Ο Τσίπρας ζητά στήριξη των θέσεων της Αθήνας από Μέρκελ και Ολαντ

Απόψε η συνάντηση και με κορυφαίους αξιωματούχους της Ε.Ε.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί απόψε με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας καθώς και με κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ για να ζητήσει υποστήριξη των θέσεων της Αθήνας στην χαλάρωση των όρων του προγράμματος διάσωσης της, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.newego_LARGE_t_1101_54459233_type12713

“Κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Τσίπρα , ο Πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ θα συγκαλέσει το βράδυ της Πέμπτης συνάντηση για την Ελλάδα, μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ”, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κ. Τουσκ.

Στη συνάντηση θα παραστούν επίσης ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, ο οποίος προεδρεύει του Γιούρογκρουπ, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Οι συνομιλίες θα δώσουν την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να πείσει την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο να αποδεχθούν τις δεσμεύσεις της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να αποτραπεί μια έξοδος της Αθήνας από το ευρώ.