Ο Μακάριος, η σατανική CIA και …οι Εφιάλτες βρικολακιάζουν

 

Όσο και να τοξεύουν την μνήμη η ιστορία είναι αμείλικτη! 

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

????????????????????????????????????

Είναι φορές που τις λέξεις πρέπει να τις καρφώνεις σαν πρόκες για να μην τις πάρει ο άνεμος της αυθαιρεσίας. Να μην αφήνεις να πέσουν κάτω οι ύβρεις πολιτικών νάνων που δεν μπορούν να αντέξουν το μεγάλος βάρος των ιστορικών πεπραγμένων. Η καθημαγμένη πατρίδα    δεν μπορεί να ξεχάσει τους Εφιάλτες της  ούτε το ξίδι που της έδιναν αντί  νερό, την ώρα της σταύρωσης.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωνε την περασμένη Κυριακή ως απάντηση των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου : “Σημειώσαμε που αναφέρθηκε στις Μακαριακές μεθόδους, νοοτροπίες και πρακτικές. Μας παρέπεμψε σε εκείνη την περίοδο. Θέλω να σημειώσω κάτι. Ο λόγος που δημιουργήθηκε ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι για να είναι απέναντι από τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές».

Ποιες ήταν όμως αυτές οι πρακτικές ; Η Ιστορία είναι αμείλικτη. Ο  Μακάριος αντιστάθηκε ως ένας τιτάνας εναντίον όλων των διχοτομικών  σχεδίων που εκπορεύονταν   από το Στέιτ ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ,  της σατανικής CIA, της χούντας των Αθηνών που σε αγαστή συνεργασία με την Τουρκία μεθόδευαν το κλείσιμο του κυπριακού με τη διπλή ένωση.

Εάν τότε ο ΔΗΣΥ ήταν απέναντι και αν είναι ακόμα,  οφείλουμε να ανακαλέσουμε μνήμες. Να αφαιρεθεί το πέπλο της παραπληροφόρησης που εργολαβικά κινούν όσοι θέλουν να δώσουν άφεση αμαρτιών στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ  και σ’ όλους τους δαίμονες που έπεσαν πάνω στην Κύπρο και την αιματοκύλισαν.

«Μακάριος πορεία δια πυρός και σιδήρου». Αυτό το βιβλίο    του Σπύρου Παπαγεωργίου  -ο οποίος υπήρξε την ταραχώδη περίοδο ο πιο στενός συνεργάτης του Γρίβα -όταν διαπιστώνει τη μεγάλη συνωμοσία κατά της Κύπρου από τη CIA και το ΝΑΤΟ το έγραψε παραθέτοντας συγκλονιστικά στοιχεία και ντοκουμέντα .

Στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 1976 -ένα χρόνο πριν τον θάνατο του Μακαρίου -επιλέγει  έναν απόφθεγμα του Πλαστήρα που εκφράζει τον ίδιο τον συγγραφέα καθότι υπήρξε ένας ορκισμένος αντίπαλος του εθνάρχη Μακαρίου.

«Το πλανάσθε ανθρώπινο αλλά το ομολογείν την πλάνην είναι ανώτερος πολιτισμός και ευγενέστερος ανδρισμός»

Τουλάχιστον ο συγγραφέας συμπεριφέρθηκε  πατριωτικά και έβαλε πάνω από το μίσος και τον φανατισμό την πατρίδα.

Ο κυνισμός των Αμερικανών και τα σατανικά σχέδια της CIA

Στη σελ. 64 ο συγγραφέας γράφει:«Δεν υπάρχει πια αμφιβολία ότι τα κατά καιρούς σχέδια για τη δολοφονία του Μακαρίου καταστρώνονταν και εκπορεύονταν από την ίδια τη CIA. Αντικειμενικός σκοπός ήταν πάντοτε η δημιουργία «νέων πραγματικοτήτων στην Κύπρο για να διευκολυνθεί η Τουρκία  να πάρει το κομμάτι της , ενώ ολόκληρο το νησί θα έμπαινε κάτω από τον έλεγχο του ΝΑΤΟ.

«Για μας θα ήταν μια επικίνδυνη πολυτέλεια να σκεφτόμαστε τα ιστορικά δίκαια και τις αρχές δικαίου» ομολόγησε κάποτε με κυνισμό Αμερικανός διπλωμάτης.

«Από το 1962 κιόλας η σατανική CIA είχε αναλάβει προσπάθεια εξόντωσης του Μακαρίου, που η αδέσμευτη και ουδετερόφιλη πολιτική του δεν εύρισκε σύμφωνο το Στέϊτ ντιπάρτμεντ και δεν εξυπηρετούσε τα σχέδια του Πενταγώνου.

” …Συγκλονιστικές ήταν οι πληροφορίες που έδωσε πρόσφατα ο άλλοτε πράκτορας της CIA και επιθεωρητής «σταθμαρχών» Ε.Η που με έδρα του την Τεχεράνη είχε για χρόνια υπό τον έλεγχο του τους πράκτορες της CIA στις χώρες της Μέσης Ανατολής και στην Κύπρο. Ο Ε.Η. αποκάλυψε ότι η υπηρεσία του κατέστρωσε σχέδια κατά του Μακαρίου τα οποία τρεις ή τέσσερις φορές ακυρώθηκαν μερικά ή ολικά.

Στις αποκαλύψεις που δημοσιεύτηκαν στο αμερικανικό περιοδικό «Αστραπή», αναφέρεται ότι ένα από τα ανατρεπτικά σχέδια του είχε αποσταλεί στο Κάιρο όπου υπηρετούσε ως σταθμάρχης της CIA. Οι προϊστάμενοι του τον εξουσιοδοτούσαν να εκτελέσει με τον τρόπο που ο ίδιος θεωρούσε ορθό και ασφαλή , το σχέδιο που προνοούσε απαγωγή του Μακαρίου και μεταφορά  του εκτός Κύπρου, για ορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι να παγιωθεί στην εξουσία η νέα κυβέρνηση που πραξικοπηματικά και αναίμακτα θα αναλάμβανε την εξουσία της Κύπρου. Το σχέδιο συνοδευόταν από «ρητή εντολή» της CIA να φυλαχτεί σαν κόρη οφθαλμού ο Μακάριος και να επιστραφεί στην Κύπρο εν ευθέτω χρόνο για να αναλάβει- όπως αναφέρει το περιοδικό -«την ηγεσία της Εκκλησίας» ως άξιος πνευματικός ηγέτης που ήτο..»

Το σχέδιο αυτό, της απομάκρυνσης του Μακαρίου «εκ της  κοσμικής εξουσίας» και του περιορισμού του «πάραυτα και αμελλητί» εις τα καθαρώς θρησκευτικά του καθήκοντα, θα βρικολάκιαζε σχεδόν δέκα χρόνια μετά,  όταν οι τρεις μητροπολίτες θα ζητούσαν την απομάκρυνση του Μακαρίου από την εξουσία εν’ ονόματι των ιερών κανόνων. Ποιός δεν θυμάται όταν πριν τέσσερα χρόνια ο Λουνς έλεγε κυνικά: «ευτυχώς που υπάρχουν οι τρεις μητροπολίτες της Κύπρου» (Γιόζεφ Λουνς, Ολλανδός πολιτικός, γ. γραμματέας του ΝΑΤΟ από το 1971 έως το 1984.)

Όταν πια το 1965  μετά την απομάκρυνση του Γεώργιου Παπανδρέου φάνηκε πως ο Μακάριος δεν αποδεχόταν τον ελληνοτουρκικό διάλογο για λύση του Κυπριακού, η CIA δραστηριοποιήθηκε για να δημιουργήσει νέες προοπτικές και δυνατότητες. Ο μετανοημένος πράκτορας αφηγείται τα ακόλουθα:

«Το 1966 πήρα απόρρητη προσωπική επιστολή γραμμένη ιδιοχείρως από απεσταλμένο της Ουάσιγκτον με τη ρητή διαταγή ότι εντός τριών μηνών το σχέδιο δολοφονίας του Μακαρίου εκτελεσθή χωρίς καθυστέρηση ή αναβολή ανεξαρτήτως αιτιών, λόγων κλπ.»

Στη συνέχεια παρατίθεται το σατανικό σχέδιο της CIA το οποίο ο πράκτορας το χαρακτηρίζει «σκληρό τρομακτικό και φρικιαστικό»:

«Μια μικρή συσκευή με βελόνα και θύλακα μιας ίντσας -σαν μικροσκοπική σύραγγα  που μόλις πιεζόταν ο  θύλακας άφηνε ένα δηλητηριώδες αέριο που καθώς έμπαινε στα αναπνευστικά όργανα  έφερνε σκοτοδίνη  και προκαλούσε διάρρηξη των βρόγχων των πνευμόνων.Ακολουθούσε αιμορραγία και ο θάνατος ερχόταν επώδυνα και αναπότρεπτα σε μια ή δύο μέρες!…

Το φιαλίδιο με το θανατηφόρο αέριο θα έπρεπε να πιεστεί από απόσταση δύο ή τριών βημάτων από τον Μακάριο και σε περίπτωση που να μην βρίσκονταν πολλοί άνθρωποι γύρω του για να περιοριστούν τα θύματα…

Αφηγείται ο  Ε.Η:

«Όλα είχα ετοιμαστεί και τα πρόσωπα που θα αναλάμβαναν την όλη επιχείρηση-πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος του Μακαρίου με υψηλές θέσεις στην κυβέρνηση -έκαναν μια δοκιμή σε μια έπαυλη -φάρμα. Πίεσαν το φιαλίδιο με στόχο πουλερικά και σε μια περίπτωση αίγα και χοίρο. Και καθορίστηκε και η μέρα της εκτελέσεως  για την επομένη του Πάσχα.

Το όλο σχέδιο απερρίφθη λόγω διαφωνίας της ανώτατης ηγεσίας της CIA, που η  πλειοψηφία της επέμενε ότι ο Μακάριος  δεν έπρεπε να δολοφονηθεί αλλά να απομακρυνθεί ή να απαχθεί. Και τούτο γιατί μόλις θα γινόταν γνωστά τα αίτια του θανάτου του θα υπήρχαν αναστατώσεις με δυσάρεστα αποτελέσματα. Εξάλλου υπήρχε φόβος ότι τα θύματα  δυνατόν να ήταν περισσότερα λόγω της εξαπλώσεως  του δηλητηριώδους αερίου

Εκτός της απόπειρα  κατά του ελικοπτέρου του Μακαρίου (8 Μαρτίου 1970)   σε όλο το διάστημα επινοήθηκαν 4-6 τρόποι απομακρύνσεως του Μακαρίου από την εξουσία και από την Κύπρο.

Το 1969 είναι χρονιά καίριων εξελίξεων για το Κυπριακό Η Τουρκία για πρώτη φορά απόκτησε επαρκή αποβατικά μέσα, οι ενδοκυπριακές  συνομιλίες έφτασαν  σε αδιέξοδο, το «Εθνικό Μέτωπο» άρχισε να δρα  με εκρήξεις και δολοφονίες ανθρώπων του Μακαρίου,  μπήκε στα σκαριά η ΕΟΚΑ Β,  ο Γρίβας μελετούσε  επί χάρτου την μυστική κάθοδο του στην Κύπρο…

 

Τι έκανε η CIA κατά την περίοδο που το καζάνι της συνωμοσίας έβραζε στην Κύπρο; Το λέει καθαρά ο Ε.Η που γράφει:

«Από το 1969 που διορίστηκα γενικός υπεύθυνος όλων των τμημάτων της  CIA στη Μέση Ανατολή τα σχέδια δολοφονίας κατά του Μακαρίου που έπαιρνα  ήταν πάση θυσία να εκτελεστεί ο Μακάριος ανεξαρτήτως τρόπων και θυσιών. Με επιτακτικό τόνο υπογραμμιζόταν ότι η διαταγή έπρεπε να εκτελεστεί κατά γράμμα. Με υπογραφή KP-2 (C..R) που σήμαινε CAESAR νούμερο 2, το ψευδώνυμο του Κόλμπυ    και πότε K..P (CR) με τρεις στιγμές CAESAR νούμερο 1) η υπογραφή του Κίσσινγκερ».

Ήταν η πρώτη φορά που ένας πράκτορας της CIA «έσπαγε» στην περίπτωση του κυπριακού και έκανε τρομερές αποκαλύψεις που αφορούσαν την ηγεσία της υπηρεσίας και του ίδιου του Στέιτ ντιπάρτμεντ. Ο πράκτορας ΕΗ αφυπηρέτησε  περί το τέλος του 1975 και μόλις άρχισε να δημοσιεύει στο περιοδικό «Αστραπή» τις αναμνήσεις  και τα στοιχεία του που κάλυπταν κυρίως τον πόλεμο των Αράβων  και Ισραηλινών το 1967, ο Κίσινγκερ εξαπέλυσε τα καλύτερα λαγωνικά  του για να ανακαλύψουν  περί τίνος πρόκειται αλλά προ πάντων για να προλάβουν νέες αποκαλύψεις. Η ανησυχία της CIA ήταν πολύ μεγάλη γιατί ήξερε ότι ο πράκτορας της γνώριζε πολλά και το Κυπριακό ήταν μόνο μια μικρή πτυχή των δραστηριοτήτων του.

Σε άλλο σημείο των αποκαλύψεων του αφού τονίζει ότι η CIA ήταν τόσο αποφασισμένη για τον αφανισμό του Μακαρίου που το 1972 έστειλε φονικά σύνεργα.

«Τον Ιούλιο του 1972 πήραμε διαταγή και μηχανήματα για τη δολοφονία του Μακαρίου τα οποία στείλαμε στη Κύπρο αφού δοκιμάστηκαν στην έρημο του Νεγκέφ του Ισραήλ από Έλληνες αξιωματικούς που υπηρετούσαν στην Κύπρο   και ανθρώπους της ΕΟΚΑ Β. Τα μηχανήματα έφτασαν στην Κύπρο και πιστεύω ότι υπάρχουν εκεί καθ’ ότι μέχρι τον Αύγουστο του 1974 που αποχώρησα από τη CIA  δεν είχαν επιστραφεί. Δεν χρησιμοποιήθηκαν γιατί δεν λειτουργούσε κανονικά ο μηχανισμός του , παρ’ όλο που στείλαμε ειδικούς για επιδιορθώσεις.

Βέβαια ο Ε.Η δεν μπορούσε να γνωρίζει πως τα ίδια μηχανήματα επρόκειτο να τεθούν σε λειτουργία ένα χρόνο μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή τον Ιούλιο του 1975  για ακόμα μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Μακαρίου .Τα ηλεκτρονικά μηχανήματα θα ανατίναζαν το αυτοκίνητο του.

Το σχέδιο “Αράχνη” του Γρίβα

Στο βιβλίο γίνεται ακόμα αναφορά στο ανατρεπτικό σχέδιο του Γρίβα με την ονομασία «Αράχνη» που έπεσε στα χέρια των αρχών στις 14 Φεβρουαρίου 1972.Φιλομακαριακοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το σχέδιο συνέταξε ο τομεάρχης της ΕΟΚΑ Β’ Λευκωσίας Κροίσος Χριστοδουλίδης με τη συνεργασία Ελλήνων αξιωματικών του 2ου Γραφείου του Γενικού Επιτελείου της Ε.Φρουράς. Και ακόμη ότι το σχέδιο Αράχνη «δεν προέβλεπε καμιά ενέργεια των πραξικοπηματιών στις περιοχές που προορίζονταν να γίνουν ο 68ος νομός της Τουρκίας δηλαδή στην επαρχία Κερύνειας, το διαμέρισμα Καρπασίας  και μέρος της επαρχίας Λευκωσίας βάσει της συμφωνίας της Λισσαβόνας» στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη πορτογαλλική πρωτεύουσα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας -Τουρκίας  Παλαμάς και Ολτσάυ συμφώνησαν την διευθέτηση του Κυπριακου και ο Τούρκος διπλωμάτης   ήταν αρκούντως αποκαλυπτικός τι είδους διευθέτηση συμφωνήθηκε .Διχοτόμηση υπό την επίβλεψη του ΝΑΤΟ.

 

Όταν οι Αμερικανοί άλλα έλεγαν και άλλα σχεδίαζαν

Ακόμα και μετά την κατάληψη του 37% των κυπριακών εδαφών από την Τουρκία,  οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν το έβαζαν κάτω .Ήθελαν να εξαφανίσουν τον Μακάριο .

Τον Ιανουάριο του 1976 Αμερικανός πράκτορας της CIA στη Λευκωσία είχε μυστικές επαφές με ηγετικό παράγοντα της αντιμακαριακής παράταξης του είπε περίπου τα εξής:

«Αυτή τη φορά θα κυβερνήσετε οριστικά εσείς .Το καθεστώς σας μάλιστα θα είναι δημοφιλές. Φροντίζουμε εμείς γι’ αυτό. Η λύση θα σας προσφερθεί έτοιμη μέσα στο πιάτο. Θα γίνει κάποια μορφή Ενώσεως και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Ο Μακάριος έχει ξοφλήσει και θα το καταλάβει σε λίγο. Φροντίζουμε εμείς ώστε κάθε προσπάθεια του να πέφτει στο κενό. Παντού θα βρίσκει κλειστές πόρτες μέχρι που θα καταλάβει ότι  πολιτικά έχει πεθάνει.»

Την περίοδο Φεβρουαρίου Μαρτίου 1976 ανακαλύφθηκε και καταγγέλθηκε μια διπλωματική συνωμοσία με στόχο τον διασυρμό και την εξουδετέρωση του Μακαρίου. Στην καταγγελία αναφέρθηκε ότι μετείχαν και διπλωμάτες σε δυτικές χώρες…»

Δόθηκαν οδηγίες για ακόμα ένα σχέδιο δολοφονίας του Μακαρίου Στις 4 Αυγούστου 1975 ο Σπύρος Παπαγεωργίου με επιστολή του στον Μακάριο τον προειδοποιεί:

Μακαριώτατε, Σας γράφω ιδιοχείρως και ενυπογράφως, αναλαμβάνων ευνοήτως την ευθύνην όσων αναφέρω…

Η απόπειρα αποτυγχάνει και αυτή τη φορά.

Ο Σπύρος Παπαγεωργίου στην κατάληξη του συγκλονιστικού του βιβλίου γράφει: «… δεν αποκλείεται να αποδειχθεί και πάλι ότι ο Μακάριος βρίσκεται μπροστά σε μια νέα συνωμοσία, αφού από τη Λευκωσία υψώνει τη φωνή του και λέει: «Δεν θα λυγίσωμεν. Δεν θα αποδεχθώμεν  τα δια της βίας προκληθέντα τετελεσμένα γεγονότα ..Όσο αντιστέκεται τόσο και θα τοξεύουν προς την καρδιά του οι εχθροί του.»

Σήμερα ακόμα και νεκρό τον φοβούνται γι’ αυτό τοξεύουν το τιτάνιο έργο του , τις αντιστάσεις του και τις  παρακαταθήκες που άφησε: Δεν θα αποδεχθούμε τα δια της βίας τετελεσμένα γεγονότα.

Όσοι είναι απέναντι σ’ αυτές τις παρακαταθήκες λογικά βρίσκονται στο στρατόπεδο αυτών που τον πολέμησαν λυσσαλέα και  στη φωλιά των αμετανόητων που ακόμα και μετά την τραγωδία της Κύπρου θέλουν να εξοντώσουν το λάβαρο της αντίστασης.