Από το …2014 η Ουκρανία έχει στοχοποιήσει ‘Ελληνες κομμουνιστές, ως τρομοκράτες!

Τα λιμνάζοντα ύδατα στην ΕΕ και την μονομέρεια της υπεράσπισης της Ουκρανίας, στις αντιδημοκρατικές ενέργειες που προβαίνει, αναμένεται να ταράξει, η γραπτή ερώτηση sweden-nato1που υπέβαλλε προς την Κομισιόν ο Ελληνας ευρωβουλευτής των Μή Εγγεγραμμένων Κώστας Παπαδάκης.

Στην ερώτηση του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής αποκαλύπτει ότι, η ιστοσελίδα με την ονομασία «myrotvorets.center» δημοσιοποιεί στοιχεία και προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.) όσων οι διαχειριστές της χαρακτηρίζουν «εχθρούς της Ουκρανίας» και «συνεργάτες τρομοκρατικών οργανώσεων».

Η εν λόγω σελίδα λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2014 και τελεί επίσημα υπό την «αιγίδα» υπουργείων της ουκρανικής κυβέρνησης. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν τεθεί στο στόχαστρό της, ενώ στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτή χρησιμοποιούνται από τις δικαστικές αρχές της Ουκρανίας με σκοπό την απαγγελία κατηγοριών.

Ανάμεσα στα άτομα που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» της ιστοσελίδας είναι και τρία στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας: ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, πρώην Ευρωβουλευτής, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αντιπρόεδρος της Βουλής και ο Γιώργος Μαγγανάς. Να σημειωθεί ότι τα στελέχη αυτά του ΚΚΕ χαρακτηρίστηκαν ως «ανεπιθύμητα πρόσωπα» για το ουκρανικό κράτος από το 2015.

‘Οπως επισημαίνει ο έλληνας ευρωβουλευτής, πολλοί άνθρωποι που στοχοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα «myrotvorets.center» έπεσαν στη συνέχεια θύματα επιθέσεων.

Οι ευθύνες των ουκρανικών κυβερνήσεων από το 2014 και έπειτα είναι τεράστιες, καθώς αξιοποιούν τέτοια εργαλεία, ενώ με τη στάση τους δίνουν άλλοθι και κάλυψη σε τέτοιες επιθέσεις.

Ρωτάει, λοιπόν, τον Ύπατο Εκπρόσωπο/ Αντιπρόεδρο της ΕΕ, πώς τοποθετείται σχετικά με την απαράδεκτη στοχοποίηση των τριών στελεχών του ΚΚΕ, ένας εκ των οποίων είναι και πρώην Eυρωβουλευτής, και την επικίνδυνη και έωλη συσχέτισή τους με «τρομοκρατικές οργανώσεις»

Πηγή:Zougla gr