Μητσοτάκης για την Τουρκία:Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και το παράλογο

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις προκλήσεις από την Τουρκία, επεσήμανε την Παρασκευή πως οι γείτονες “τα βάζουν με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο. Όμως κάθε ρητορικό, επιθετικό τους βήμα μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση”, ανέφερε.

 cache_780x1200_Analog_medium_3386505_328406717915972Κατά την ομιλία του στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Ελλάδα 2030», ο κ. Μητσοτάκης είπε πως “εμείς ζούμε στην πραγματικότητα κι ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και τη λογική τους. Αλλά δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και το παράλογο».

Τόνισε επίσης πως «σήμερα, το εθνικό συμφέρον απαιτεί σταθερές συμμαχίες. Και τις έχουμε. Ισχυρή άμυνα. Και την χτίζουμε. Και, βέβαια, ικανότητα να προβάλλουμε παντού, όπου πρέπει και όπως πρέπει, τα δίκαιά μας τα οποία συμβαδίζουν πάντα με το Διεθνές Δίκαιο. Γι’ αυτό και κρατάμε τις πόρτες μας κλειστές σε προκλήσεις αλλά πάντα ανοιχτές στις συζητήσεις. Γιατί το νόμιμο επιχείρημα είναι και αυτό σήμερα ένα μεγάλο όπλο».