H KΟΠ κατηγορεί την Αστυνομία ότι αδυνατεί να εντοπίσει τους ενόχους για επιθέσεις εναντίον διαιτητών

Για αδυναμία της Αστυνομίας να εντοπίσει ύποπτους και ενόχους σε σχέση με τις συνεχόμενες «αποτρόπαιες» επιθέσεις σε βάρος μελών της διαιτησίας, κάνει λόγο η ΚΟΠ, προσθέτοντας ότι αυτό ενθαρρύνει τους δράστες σε νέες ενέργειες με σκοπό να τρομοκρατήσουν διαιτητές.ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Καλεί παράλληλα την Αστυνομία να προχωρήσει στην ενδελεχή διερεύνηση των βομβιστικών επιθέσεων σε βάρος των διαιτητών «και επιτέλους να οδηγήσει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης πριν θρηνήσουμε θύματα».

Σε ανακοίνωση της ΚΟΠ, με αφορμή το περιστατικό εμπρησμού του αυτοκινήτου του διαιτητή Λεόντιου Τράττου, εκφράζεται θλίψη και αγανάκτηση, για το γεγονός ότι δεν υπήρξε μέχρι τώρα αποτελεσματική αντίδραση των αρχών.

«Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα θα συνειδητοποιήσουν κάποιοι τις ευθύνες τους και θα δείξουν αποφασιστικότητα για εντοπισμό των δραστών» προστίθεται.

Η ΚΟΠ εκφράζει τη συμπάθεια και συμπαράστασή της στον Λεόντιο Τράττου ενώ προστίθεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει αλάνθαστη διαιτησία στην Κύπρο, όπως και σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου και για αυτό «θα πρέπει να δείχνουμε κατανόηση και ανοχή προς τους διαιτητές μας».

Επαναλαμβάνει τέλος την πάγια θέση της Ομοσπονδίας πως «τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και πλήττουν το σύνολο της οικογένειας του ποδοσφαίρου μας αλλά και της ίδιας της κοινωνία μας».

Η Αστυνομία από την πλευρά της εκφράζει κατανόηση για την ανησυχία που εκφράζει η ΚΟΠ και ο Σύνδεσμος Διαιτητών, ενώ, με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «όλες οι εγκληματικές ενέργειες, εναντίον οποιουδήποτε και αν διαπράττονται, θέτουν την Αστυνομία σε εγρήγορση».

Διαπιστώνει παράλληλα «την άσκηση άδικης κριτικής σε βάρος της Αστυνομίας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η Αστυνομία διερευνά όλες τις υποθέσεις με απόλυτη σοβαρότητα και επαγγελματισμό», ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, με όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να εξασφαλιστεί η κατάλληλη μαρτυρία, ώστε να στοιχειοθετηθούν τα υπό διερεύνηση αδικήματα και να παρουσιαστούν οι υποθέσεις ενώπιον Δικαστηρίου.

Προστίθεται ότι «η Αστυνομία δεν μπορεί, ούτε είναι δυνατόν, να βρίσκεται 24 ώρες παντού» ενώ δηλώνει «στη διάθεση οποιουδήποτε πολίτη έχει πληροφορίες ή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή και στην εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών».

Αναφέρεται παράλληλα σε «αντικειμενικές δυσκολίες» σε σχέση με την εξασφάλιση μαρτυρίας για διερεύνηση τέτοιου είδους εγκληματικών ενεργειών και καλεί όλους να συνδράμουν στην προσπάθειά της για εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών.

«Παράκλησή μας είναι όπως όλοι όσοι έχουν στοιχεία ή και πληροφορίες ή και γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις λόγω της σχέσης τους με το χώρο του ποδοσφαίρου, με οποιαδήποτε ιδιότητα, επώνυμα ή ανώνυμα, να συνεργαστούν με την Αστυνομία και να βοηθήσουν στην εξιχνίαση των υποθέσεων το συντομότερο δυνατόν» αναφέρεται.

Συμπληρώνεται τέλος ότι η Αστυνομία αντιμετωπίζει όλους τους φορείς της κυπριακής κοινωνίας ως συνεργάτες και στο πλαίσιο αυτό, «τόσο η ΚΟΠ όσο και ο Σύνδεσμος Διαιτητών, καλούνται όπως καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να συνδράμουν στο έργο της Αστυνομίας» για εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων.