Ο Γ. Κολοκασίδης ζήτησε από τον ΠτΔ να δοθούν στη δημοσιότητα έγγραφα των διαπραγματεύσεων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο cache_846x3000_Analog_medium_932858_32311_2132022είχε τη Δευτέρα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η πρόταση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, το Κυπριακό και οι εξελίξεις μετά το Ουκρανικό.

Ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Κολοκασίδη αναφέρει ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η πρόταση για άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, αλλά και της αξιοποίησης των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες, στο πλαίσιο εφαρμογής ΜΟΕ, συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία υποσκάπτει την πραγματική ουσία του Κυπριακού ως θέματος εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και επηρεάζει δυσμενώς τις προσπάθειες για λύση. Πρότεινε στον ΠτΔ  όπως καλέσει την Τουρκία να εφαρμόσει πραγματικά ΜΟΕ τα οποία αφορούν τη διαλεύκανση της τύχης των αγνοουμένων και την προστασία των εγκλωβισμένων στις κατεχόμενες περιοχές.

Περαιτέρω, ο κ. Κολοκασίδης ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπως δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που αφορούν στις διαπραγματεύσεις κατά την περίοδο 2014 – 2021 “ώστε να γνωρίζει ο κυπριακός λαός το πραγματικό περιεχόμενο όσων συζητήθηκαν, τις υποχωρήσεις της δική μας πλευράς και τις λεγόμενες συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί”. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κολοκασίδης σημείωσε ότι δεν νοείται η τουρκική πλευρά να γνωρίζει επακριβώς το περιεχόμενο των εγγράφων και ο κυπριακός λαός να βρίσκεται σκοτάδι.