Mόσχα:Ουσιαστικά έχουμε διακόψει διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα

Image-Pasted-at-2022-4-22-16-32-1«H Ρωσία έχει ουσιαστικά διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της με την Ελλάδα λόγω της απόφασης απέλασης των διπλωματών μας» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απελάσει 12 Ρώσους διπλωμάτες.

Η  εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών συνδέει την ενέργεια με την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ στην Ελλάδα το ίδιο χρονικό διάστημα, αλλά και με την επέτειο της κατάληψης της Αθήνας από το Γ Ράιχ..
Αναφέρει συγκεκριμένα:
“Πρόσφατα η Ελλάδα με την οποία μας συνδέουν βαθιές ιστορικές ρίζες, ανακοίνωσε την απέλαση  Ρώσων διπλωματών μια πολύ συγκεκριμένη μέρα την 6η Απριλίου.
Πρώτον η Victoria Nuland ήταν  στην Αθήνα εκείνη τη μέρα. Αυτό έγραψε η εφημερίδα Καθημερινή  σε σύντομο άρθρο της για τη συνάντηση της Νούλαντ με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Και αν η Νούλαντ εμφανιστεί κάπου μην περιμένετε καλά πράγματα από εκεί.

 Δεύτερον , η 6η Απριλίου  συμβολικά είναι μια μαύρη μέρα για την ιστορία της Ελλάδας. Ήταν στις 8 Απριλίου του 1941, που το Ναζιστικό Ράιχ επιτέθηκε στη χερσόνησο   (επιχείρηση Μαρίτα). Για τους Έλληνες η 6η Απριλίου είναι για εμάς σαν τις 22 Ιουνίου.Τι ήταν από την πλευρά των Αμερικανών συμβούλων. Σύμπτωση η διαβολικά ακριβής υπολογισμός;

Αλλά ο αποτέλεσμα είναι προφανές-το κράτος που απελευθερώθηκε και αναδημιουργήθηκε σε εύθετο χρόνο χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας, της οποίας ο πρώτος ηγέτης ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας (σ.σ αναφέρεται στον Ιωάννη Καποδίστρια)- έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας . Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά ποτέ δεν αρνηθήκαμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας. Ποια είναι η περσινή βοήθεια μας στις πυρκαγιές στην Πελοπόνησο. Δεν είναι καν κακό που η ευρωατλαντική αλληλεγγύη διαγράφει το παρελθόν, άλλωστε ποιόν να τιμάς είναι κυρίαρχη επιλογή του έθνους.Είναι κακό που στερεί από ανθρώπους και λαούς το μέλλον, την ανεξαρτησία και το δικαίωμα σε αυτή την επιλογή.

Αυτοί είναι οι ιστορικοί παραλληλισμοί που μετατρέπονται σε διπλή σταθερή γραμμή”.

Η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει τα ρωσικά διπλωματικά πυρά κατ’αναλογία, σε πολλαπλάσια έκταση από αυτή άλλων χωρών που απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς.

Βέβαια αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθότι οι τελευταίες  Ελληνικές κυβερνήσεις  νυν και πρώην έχουν μετατρέψει την χώρα σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  επί υπουργίας  Νίκου Κοτζιά  στο ΥΠΕΞ είχε  απελάσει 6 Ρώσους διπλωμάτες με τον ισχυρισμό ότι υπονόμευαν την συμφωνία των Πρεσπών (!)