Χαλαρώσεις ενόψει του Πάσχα στο Υπουργικό την Τετάρτη

Χαλαρώσεις ενόψει των γιορτών του Πάσχα θα συζητήσουν την Τρίτη, τα μέλη της imagewΣυμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αφού πρώτα αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα του προηγούμενου διημέρου.

Χαλαρώσεις ενόψει των γιορτών του Πάσχα θα συζητήσουν την Τρίτη, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αφού πρώτα αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα του προηγούμενου διημέρου.

Οι εισηγήσεις των επιστημόνων θα μεταφερθούν από τον Υπουργό Υγείας στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, για την λήψη σχετικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι η καλύτερη των τελευταίων πέντε μηνών, γεγονός που επιτρέπει περαιτέρω χαλαρώσεις αυτή την στιγμή.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, δεδομένη θεωρείται η κατάργηση του περιορισμού ατόμων στις συναθροίσεις κατά τις ημέρες του Πάσχα, καθώς και του υγειονομικού πρωτοκόλλου που αφορά παιδιά κάτω των τριών ετών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επιστήμονες την Τρίτη θα θέσουν στον Υπουργό Υγείας τις εισηγήσεις τους, για το πώς θα πρέπει κι αν θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη αναπροσαρμογή κι άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων στο υφιστάμενο πλάνο.

Η ΣΕΕ θα θέσει εισηγήσεις αν ορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες θα πάνε από την κατηγορία της υψηλής επικινδυνότητας στην μέση, και αυτές που βρίσκονται τώρα στην μέση στην κατηγορία χαμηλής επικινδυνότητας.

Θα κατατεθεί επίσης, χρονοδιάγραμμα για το πώς θα γίνεται ο χειρισμός της κατάστασης μέσα στον επόμενο μήνα.

Αναμένεται ακόμη, ότι θα υπάρξουν και κάποιες διαφοροποιήσεις για τους χώρους εστίασης ώστε να μην υπάρχει διαχωρισμός σε κατηγορία υψηλής επικινδυνότητας και μέσης, κι όλα να είναι στην ίδια κατηγορία.