Η ρωσική δικαιοσύνη προχωρεί σε διώξεις εναντίον όσων επιτέθηκαν σε Ρώσους πολίτες σε πορείες υπέρ της Ρωσίας στην Αθήνα

image-250Διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα της άγριας επίθεσης που δέχθηκαν οι Ρώσοι πολίτες στην Αθήνα κατά την διάρκεια της μοτοπορείας, από Ουκρανούς και όχι μόνο καθώς η ρωσική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει πλέον την έρευνα ανοίγοντας φάκελο, μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Η αρχική έρευνα των ρωσικών αρχών για το ζήτημα  μετατρέπεται σε ποινικό φάκελο και πλέον δεν αποκλείεται να ασκηθούν και διώξεις.

Υπενθυμίζεται  ότι την Κυριακή 3 Απριλίου στην ελληνική πρωτεύουσα έλαβαν χώρα την ίδια ώρα πορείες υπέρ της Ρωσίας με σύνθημα “Για την Ειρήνη! Για την Ρωσία! Για την Ελλάδα!” και υπέρ της Ουκρανίας.

Το αποτέλεσμα; Η επίθεση κατά πολιτών που απλά είχαν στα χέρια τους… ρωσικές σημαίες.

Το πρωτοφανές πογκρόμ δεν πέρασε απαρατήρητο από τις ρωσικές εισαγγελικές αρχές, οι οποίες από την επομένη κιόλας διέταξαν άμεση έρευνα για το περιστατικό.

Όπως μεταδίδει σήμερα 16/4 το πρακτορείο Ria Novosti, σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένονται ποινικές διώξεις με βάση το ρωσικό δίκαιο

«Ποινική υπόθεση σχηματίστηκε μετά από επίθεση σε Ρώσους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αυτοκινήτων στην Αθήνα, όπου τραυματίστηκε ένα παιδί», σύμφωνα με το επίσημο κανάλι Telegram της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας.

«Γίνεται λόγος για το περιστατικό όπου μια ομάδα Ουκρανών κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου “Για την ειρήνη! Για τη Ρωσία! Για την Ελλάδα!” στην Αθήνα, επιτέθηκε σε ένα από τα αυτοκίνητα και ένα επτάχρονο κορίτσι τραυματίστηκε στο χέρι», ανέφερε προηγουμένως στο RIA Novosti η Σβετλάνα, η μητέρα του παιδιού.

«Σε σχέση με την επίθεση σε Ρώσους στην Ελλάδα, κινήθηκε ποινική υπόθεση για εγκλήματα βάσει του άρθρου 149 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του άρθρου 116 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μέρος 1 του άρθρου 167 του του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (παρεμπόδιση της πομπής ή συμμετοχή σε αυτήν, ξυλοδαρμοί, εκ προθέσεως φθορά περιουσίας)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι δράστες έσπασαν τα τζάμια του οχήματος, έσκισαν τη σημαία από τα χέρια του παιδιού, προκαλώντας σωματικές βλάβες. Στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης, η έρευνα λαμβάνει μέτρα για τη διαπίστωση όλων των συνθηκών των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν και των προσώπων που εμπλέκονται σε αυτά».

Στις εικόνες διακρίνονται μαφιόζοι με ξυρισμένα κεφάλια να επιτίθενται κατά των ανυποψίαστων διαδηλωτών και να απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα.Ο επικεφαλής της ρωσικής Εισαγγελικής Αρχής είχε δώσει εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες μιας καταγγελλόμενης από τη Μόσχα επίθεσης σε Ρώσους κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας στην Ελλάδα υπέρ της Ρωσίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, και σήμερα επισημοποιήθηκε ότι η υπόθεση δεν μπαίνει τελικά στο αρχείο, αλλά ότι είναι βάσιμες οι κατηγορίες και θα προχωρήσει σε διώξεις.

Να σημειώσουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν προστάτευσε τους Ρώσους πολίτες αλλά αντίθετα κατεύθυνε την διαδήλωση των Ρώσων στο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί Ουκρανοί ανάμεσα στους οποίους άτομα του υπόκοσμου και χούλιγκανς υπάρουν βίντεο και εικόνες  Ουκρανών με ξυρισμένα κεφάλια να επιτίθενται βίαια στους Ρώσους  που διαδήλωναν ειρηνικά.