Στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ πολεμούν στην Ουκρανία- Θα τους αποκαλύψουμε όταν αρχίσουν οι δίκες λέει, ρώσος γερουσιαστής

Οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία ίσως είναι πιο πολύπλοκες από όσο AP22057544639602-1κάποιος μπορεί να φανταστεί και γι αυτό η ρωσική πλευρά πλέον έχει επιλέξει να μιλά με σκληρή γλώσσα απέναντι σε ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ καθώς βλέπει ότι η εμπλοκή τους δεν είναι μόνο στην αποστολή πολεμικού υλικού αλλά και στην αποστολή “εθελοντών” κατά των ρωσικών δυνάμεων.

 Σύμφωνα με δηλώσεις του  γερουσιαστή Αντρέι Κλίμοφ , μέλος της Ρωσικής Κυβερνητικής Γερουσίας, στρατιωτικό προσωπικό των χωρών της συμμαχίας ΝΑΤΟ συνελήφθη, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες. 

Από την πλευρά της, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι διερευνά τα γεγονότα της παρουσίας μαχητών της Γαλλικής Λεγεώνας στις τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων στο πλαίσιο ποινικής υπόθεσης για τη συμμετοχή μισθοφόρων στη διεξαγωγή ειδική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία.

Στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ περικυκλώθηκαν και αιχμαλωτίστηκαν αναφέρει και το avia.pro.

Στο έδαφος της Ουκρανίας αιχμαλωτίστηκαν στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ, ενώ σύμφωνα με τον  επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Στόλτενμπεργκ, «δεν συμμετέχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας».

Ο ακριβής αριθμός των στρατιωτών του ΝΑΤΟ που συνελήφθησαν δεν έχει ακόμη δοθεί, ωστόσο, αν κρίνουμε από ανεπίσημα στοιχεία, μπορούμε να μιλήσουμε για δεκάδες ενεργό στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ.

«Έχουμε ήδη αιχμαλώτους από το στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ, θα τα δείξουμε όλα αυτά όταν διεξάγουμε δίκες και όλος ο κόσμος θα δει τι πραγματικά συνέβη», δήλωσε ο Αντρέι Κλίμοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής της Ενωμένης Ρωσίας.

Και οι Βρετανικές Ειδικές δυνάμεις

Σύμφωνα με τη ρωσική Regnum’ στρατιώτες της Βρετανικής Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας (SAS) εκπαιδεύουν ουκρανικές δυνάμεις  στο Κίεβο και τις γύρω περιοχές.

 Το δημοσίευμα που επικαλείται τους Times, αναφέρεται σε δηλώσεις του διοικητή του τάγματος των Ουκρανών μαχητών Γιούρι Μιρονένκο.
Δήλωσε ότι οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις τους εκπαίδευσαν  στη χρήση αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων NLAW που προμηθεύτηκε το Κίεβο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η SAS εκπαίδευσε επίσης μαχητές από το 112 Τάγμα.

Όπως τονίζεται πρόκειται για ενεργές ειδικές δυνάμεις, και όχι για απόστρατους εθελοντές.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι η SAS εργάζεται στην Ουκρανία εδώ και αρκετά χρόνια.

Επισήμως, οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από τον Φεβρουάριο, για να αποτραπεί μια άμεση σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων και στρατιωτών των χωρών του ΝΑΤΟ.