Ο Ν. Χριστοδουλίδης ενδεχομένως να είναι μια από τις επιλογές του ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ με μία ανακοίνωση η οποία ακολούθησε της ψεσινής συνεδρίας, το b_b_xristodoylidis_eklogesΕκτελεστικό Γραφείο του κόμματος εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν τελεσφόρησαν οι προσπάθειες συνεργασίας με το ΑΚΕΛ και ταυτόχρονα έδωσε εξουσιοδότηση στη Γραμματεία να διευρύνει τον κύκλο επαφών και συζητήσεών της με στόχο τη συνεργασία για τις προεδρικές εκλογές με άλλα κόμματα και ανεξάρτητες προσωπικότητες.

Η συζήτηση με το ΑΚΕΛ για συνεργασία στις προεδρικές εκλογές, δεν έχει καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά την επιθυμία του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, με το Εκτελεστικό Γραφείο του να εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο και κληθείς να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, εξέφρασε με τη σειρά του λύπη για το γεγονός ότι η συζήτηση δεν έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, εξηγώντας ότι εντός Μαΐου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ερωτηθείς για τις διαφορές που είχε το ΔΗΚΟ με το ΑΚΕΛ, τόνισε ότι είναι αντιπαραγωγικό το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν απορρίψαμε εμείς υποψηφίους. Μπήκαμε με καλή διάθεση και καλή πίστη στον διάλογο, όπως και το ΑΚΕΛ. Για να μην έχουμε όμως αντιπαραγωγικά αποτελέσματα, το εκτελεστικό γραφείο έκρινε ότι πρέπει να δούμε εναλλακτικές επιλογές».

Σε σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, σημείωσε ότι «ήταν μια υποψηφιότητα που συζητήθηκε εσωκομματικά αλλά και στο εκτελεστικό γραφείο. Ενδεχομένως να είναι μια από τις επιλογές που θα εξετάσουμε».

Από την άλλη, για τον Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι συζητήθηκε η υποψηφιότητά του αλλά «είναι καθολική απαίτηση του ΔΗΚΟ η αλλαγή και πολύ δύσκολα θα στηρίξουμε τον Αβέρωφ Νεοφύτου».

Για τη ΔΗΠΑ, αρκέστηκε να αναφέρει ότι «θέλουμε να συνεχίσουμε τις επαφές για να δούμε εάν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας». Μάλιστα, ερωτηθείς για το κλίμα στη συνάντηση με τον Μάριος Καραγιάν, απάντησε ότι τον κέρασαν «φιλοξενία και καφέ σε πολύ καλό κλίμα».

Επίσης, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΕΔΕΚ, δήλωσε ότι «είναι ένας δυνητικά σημαντικός συνεργάτης, στόχος είναι οι επαφές με άλλα κόμματα μέσα στα οποία είναι και η ΕΔΕΚ, με την οποία μας ενώνουν πολλά σημεία και προσεγγίσεις».