Ουκρανοί στην Κύπρο επιχείρησαν να εμποδίσουν εκδήλωση υπέρ της Ρωσίας

Επεισόδια απειλήθηκαν το μεσημέρι, πριν την έναρξη αυτοκινητοπομπής υπέρ 162518a7a8c18aτης Ρωσικής Ομοσπονδίας, όταν απέναντι από το χώρο συγκέντρωσης, στο Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο, έφτασαν διαμαρτυρόμενοι Ουκρανοί.

Οι Ουκρανοί έβαψαν με τα χρώματα της σημαίας τους σημεία στο οδόστρωμα, σχεδίασαν το περίγραμμα ανθρωπίνων σωμάτων, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν ρωσικά σύμβολα από οχήματα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας, ισχυρή δύναμη της οποίας βρισκόταν από νωρίς στην περιοχή.

050462d9a5b3ec61394aea50620e1d2fΗ εκδήλωση στήριξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας ξεκίνησε με πομπή οχημάτων από τη Λάρνακα προς τη Λεμεσό και συγκέντρωση στο χώρο στάθμευσης του Θεμιστόκλειου Αθλητικού Κέντρου, στα Πολεμίδια. Σε ομιλίες τους, οι διοργανωτές υποστήριξαν ότι όλα όσα γίνονται, είναι για απομάκρυνση των νεοναζιστικών στοιχείων από την Ουκρανία, κάνοντας λόγο για ψέματα των δυτικών ΜΜΕ σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει και απόκρυψη των όσων διαδραματίζονται τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η εκκίνηση της αυτοκινητοπομπής, από τη Λεμεσό, δόθηκε γύρω στις 13.30, με τα οχήματα να περνούν μπροστά από τους διαμαρτυρόμενους Ουκρανούς, υπό την ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, ενώ ακολούθησαν τη διαδρομή κατά μήκος της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, προς το παραλιακό μέτωπο.