Ανακαλούνται όλα τα «Kinder Surprise Maxi», «Kinder Mini Eggs» και «Schoko-bons»

Ανακαλούνται όλα τα «Kinder Surprise Maxi», «Kinder Mini Eggs» και «Schoko-bons» από imagewτην κυπριακή αγορά, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Το αρμόδιο Υπουργείο, σε συνέχεια των προηγούμενων δελτίων Τύπου σχετικά με τα προϊόντα KINDER, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες μέσω του Συστήματος  Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), η Βελγική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Τροφικής Αλυσίδας – AFSCA ανακάλεσε  την άδεια λειτουργίας της μονάδα παραγωγής της Ferrero d’Arlon στο Βέλγιο, η οποία εμπλέκεται στα περιστατικά σαλμονέλωσης που παρουσιάστηκαν σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη.

Η εν λόγω  εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης να διασφαλίσει ότι τα παραγόμενα προϊόντα είναι ασφαλή.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί ότι ανακαλούνται όλα τα προϊόντα «Kinder Surprise», «Kinder Surprise Maxi», «Kinder Mini Eggs» και «Schoko-bons», ανεξάρτητα από τις παρτίδες ή τις ημερομηνίες λήξης.

Σημειώνεται ότι ο επίσημος αντιπρόσωπος εισαγωγής στη Κύπρο προβαίνει σε απόσυρση των «Schoko-bons» και «Kinder Surprise Maxi»

Επιπρόσθετα ισχύει η ανάκληση των προϊόντων που ανακοινώθηκαν στις  7 Απριλίου, 2022 και αφορά την ανάκληση προϊόντων που έχουν παραληφθεί από την εταιρεία  Lidl.

Νοείται ότι οι έρευνες στα Κράτη Μέλη όπου παρασκευάζονται τα επηρεαζόμενα προϊόντα συνεχίζονται και ότι η υπόθεση παρακολουθείται στενά από τις Αρμόδιες Αρχές και εάν προκύψουν νεότερες πληροφορίες για επιπρόσθετα προϊόντα ή/και παρτίδες, το καταναλωτικό κοινό θα ενημερωθεί αμέσως με νέα ανακοίνωση.