Ουκρανία, Κυπριακό και διμερή συνεργασία συζήτησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με Πρωθυπουργό Μαυροβουνίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, πραγματοποίησε την Τετάρτη συνάντηση με imagewτον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβόκαπιτς, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στην Ποντγκόριτσα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην χώρα, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις τόσο επί του εδάφους όσο και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι σχέσεις ΕΕ-Μαυροβουνίου και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Μαυροβουνίου και τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση τους.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κυριάκος Κούσιος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Μαυροβούνιο Δημήτριος Θεοφυλάκτου και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κούλα Σοφιανού.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγος του κα Άντρη Αναστασιάδη, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Ντουκάνοβιτς και τη σύζυγο του, ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην παλιά πόλη του Κοτόρ όπου θα τύχει υποδοχής από τον Δημάρχο Βλαντιμίρ Γιόκιτς και θα λάβει χώρα σε προς τιμή του εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί το Ναυτιλιακό Μουσείο και στη συνέχεια θα μεταβεί στην πόλη Τιβάτ, όπου θα ξεναγηθεί στους χώρους της μαρίνας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί αργά το απόγευμα για την Κύπρο.