Στην Κύπρο η Νούλαντ για εγκαίνια κέντρου CyCLOPS και συνομιλίες με Πρόεδρο και ΥΠΕΞ

imagewΤα εγκαίνια του εκπαιδευτικού Κυπριακού Κέντρου για τη Χερσαία και Θαλάσσια Ασφάλεια και την Ασφάλεια Λιμένων CyCLOPS που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στη Λάρνακα, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ, θα τελέσει την Τετάρτη 6 Απριλίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Κύπρο, η Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη.

Η κα. Νούλαντ θα επισκεφθεί νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, συνοδευόμενη από τον Ιωάννη Κασουλίδη, την Πλατεία δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο στη Λάρνακα, όπου βρίσκεται το γλυπτό με τίτλο «Άγκυρα – Καρδία», δωρεά της πόλης της Οδησσού, που κοσμεί το παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ζήνωνα. Εκεί στην παρουσία και άλλων επισήμων, η κα. Νούλαντ, ο κ. Κασουλίδης και ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο, Ruslan Nimchynskyi, θα προβούν σε δηλώσεις.

Αργότερα η κα. Νούλαντ και ο κ. Κασουλίδης θα μεταβούν στο εκπαιδευτικό Κυπριακό Κέντρο για τη Χερσαία και Θαλάσσια Ασφάλεια και την Ασφάλεια Λιμένων CyCLOPS που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στη Λάρνακα, με τη συνδρομή και στήριξη των ΗΠΑ. Εκεί οι δυο αξιωματούχοι θα έχουν συνομιλίες, θα τελέσουν τα εγκαίνια του Κέντρου και θα προβούν σε δηλώσεις.,

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κα. Νούλαντ θα συναντηθεί το πρωί της Πέμπτης, 7 Απριλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Κατά τη συνάντηση, όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, αναμένεται ότι ο Πρόεδρος θα αναλύσει την πρόταση του για τα ΜΟΕ και θα αναφερθεί στην ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε επίλυση του Κυπριακού. Μετά τη συνάντηση η κα. Νούλαντ αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις.