Υπέρβαση κόστους 31 εκ. ευρώ στο Αποχετευτικό Πάφου!

 

  • Διασπάθιση χρήματος και ασυνήθιστα μεγάλες υπερβάσεις κόστους εντόπισε ο Γενικός Ελεγκτής

 

DSC02154ModB

Ενώ ο Δήμος Πάφου συγκλονίζεται από τα σκάνδαλα που αφορούν την υπόθεση Αρίστο και τα μηνύματα με εκβιαστικό περιεχόμενο που στάλθηκαν από το κινητό τηλέφωνο του κ. Βέργα, ένα νέο θέμα επανέρχεται   στην επιφάνεια. Γίνεται συγκεριμένα λόγος για τα 31 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ που κόστισε τελικά το έργο του Αποχετευτικού της πόλης, το οποίο κρίνεται ασυνήθιστα ψηλό!

Την όλη υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει ο Γενικός Ελεγκτής κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Σε σημερινές δηλώσεις του από Ραδιοφώνου ο κ. Μιχαηλίδης παραδέχθηκε ότι το κόστος του Αποχετευτικού στην Πάφο από 78 εκ. ευρώ εκτοξεύτηκε στα 109 εκ. ευρώ. Πρόεδρος του Αποχετευτικού στην Πάφο είναι ο Δήαρχος της Πόλης κ. Σάββας Βέργας.

«Για το θέμα αυτό έχουμε προβεί μέχρι τώρα σε μεγάλο βάθος έρευνας για πολλά επι μέρους συμβόλαια του συγκεκριμένου έργου που ήταν ψηλού κόστους και έχουμε ήδη καταγράψει σε αριθμό επιστολών μας ότι υπήρξαν συμβόλαια όπως πχ του βιολογικού σταθμού και άλλα, που θωρούμε ότι υπάρχει διασπάθιση δημοσίου χρήματος.», ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης. Η όλη υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής και αναμένεται ότι θα συζητηθεί .Εξάλλου ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης χαρακτήρισε τις υπερβάσεις κόστους που έγιναν σε επί μέρους συμβόλαια του Αποχετευτικού Πάφου ως ασυνήθιστα πολύ μεγάλες,