Ανοίγουν το στόμα τους κατόπιν εορτής

 

Καλά σε ποια σακούλα κρύβονταν μέχρι τώρα όλες αυτές οι ατασθαλίες και τα σκάνδαλα στην Πάφο; Επρεπε δηλαδή να βγει στη φόρα η υπόθεση με το κινητό για να μάθουμε και εμείς τα κατορθώματα ενός ανθρώπου ο οποίος ηγείται ενός μεγάλου και πολύ σημαντικού Δήμου της χώρας μας και κάθε τρις και λίγο παρουσιάζεται στους δέκτες των   τηλεοράσεών μας. Επρεπε δηλαδή να αποκαλυφθεί όλη αυτή η ιστορία με τα υβριστικά και εκβιαστικά μηνύματα από το κινητό τηλέφωνο που εκείνος αγόρασε και χάρισε στη   Γραμματέα του για να αφυπνιστούν ορισμένοι και να τολμήσουν να μιλήσουν; Δεν θα’ ταν μήπως καλύτερα αν κάποιοι που σήμερα έγιναν λαλίστατοι τολμούσαν να προβούν έγκαιρα σε καταγγελίες για πράγματα επιλήψιμα που έπεσαν στην αντίληψή τους;

Δεν μπορεί με την σιωπή μας να   επιτρέπουμε να δημιουργούνται είδωλα και   ωραιοποιημένα προφίλ που   έξαφνα σκάνε και  γίνονται θρύψαλα; Ιδιαίτερα όταν ο λόγος αφορά πρόσωπα που παίζουν σημαντικό ρόλο στα κοινά και έχουν λόγο στον τρόπο με τον οποίο γίνεται διαχείριση δημόσιου χρήματος. Μόνο σαν σύνθημα λέμε πως πρέπει να είμαστε Προμηθείς και όχι Επιμηθείς, Στην πράξη περιμένουμε να σκάσει η βόμβα για να ξεθαρρέψουμε και να ανοίξουμε εκ του ασφαλούς το στόμα μας. Η σιωπή, όμως , όταν γνωρίζεις πράγματα και δεν τα λες την ώρα πουν πρέπει είναι συνενοχή.

Λί

Όχι σκληρή, θανατηφόρα!

C1E6239362184B3785A68C1D0CDDF878Τώρα που με το κούρεμα που υπαγόρευσαν   διέλυσαν την   πιστοληπτική αξιοπιστία της χώρας μας,   εξάρθρωσαν το χρηματοπιστωτικό της σύστημα και διαμόρφωσαν ένα οικονομικό σκηνικό που παραδέρνει ανάμεσα σε αδιέξοδα, ήλθαν να παραδεχθούν ότι εφάρμοσαν σκληρή τακτική απέναντι στην Κύπρο. Σκληρή ή μήπως θανατηφόρα;

Εν πάση περιπτώσει αυτές  οι όψιμες παραδοχές κατόπιν εορτής από τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δεν μας συγκινούν καθόλου. Εκείνο που βλέπει ο κόσμος είναι την αυταρχική επιβολή αποφάσεων, οι οποίες υποτιμούν     τους ανθρώπους και εξυπηρετούν πολιτικές συμφερόντων και σκοπιμοτήτων.     Η λεηλασία των καταθέσεων , μέσω του κουρέματος δεν μπορεί κύριοι του ΔΝΤ να είναι τίποτε άλλο παρά μια ανήθικη, ανορθόδοξη και παράνομη πράξη που όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει προβλήματα , αλλά δημιουργεί μύρια άλλα.

Βεβαίως και το ξέρουν, όμως άλλα έχουν στο νου…

Δ.

Φτάνει η κοροϊδία!

Αυτό το παραμύθι με την μείωση της ανεργίας και τα δήθεν σημάδια ανάκαμψης να σταματήσετε να τα λέτε Χάρης Γεωργιάδηςκύριε Χάρη Γεωργιάδη! Αντιλαμβανόμαστε πόσο πολύ θέλετε να σκιαγραφήσετε με θερμά χρώματα το οικονομικό γίγνεσθαι, όμως μην υπερβάλλετε! Οι αλχημείες και οι λογιστικές ταχυδακτυλουργίες δεν περνούν πια. Αρκούν τα κακά που έχουν προξενήσει αυτές οι πονηρές και βραχύβιες πραχτικές αε αυτό τον δύσμοιρο τόπο.

Πως είναι δυνατόν να μειώνεται ή ανεργία όταν καθημερινά κλείνουν οργανισμοί, εταιρείες και επιχειρήσεις και ολοένα και περισσότεροι συμπατριώτες μας κάνουν ουρές για ανεργιακό επίδομα; Εκτός κι αν θεωρείτε άνεργους μόνο όσους παίρνουν ανεργιακό επίδομα. Τους άλλους που εξάντλησαν το εξάμηνο και εξακολουθούν να μένουν χωρίς δουλειά που τους τοποθετείτε; Πέστε επιτέλους την αλήθεια και φτάνει να κοροϊδεύετε τον κόσμο!

Λεο

Ακτύπητες οι τράπεζες μας, άλλοι βογκούν!

 

Aκτύπητες είναι οι τράπεζές μας! Θα περάσουν τα δύσκολα τεστ αντοχής, εκτιμά η διοικήτριά μας που δηλώνει αιοσιόδοξη ! Μετά από τόσες και τόισες μεταγγίσεις   δισεκατομμυρίων ELA και δεδομένης της ωμής det_aaτοκογλυφικής τακτικής που εφαρμόζουν , αυτό μας έλειπε να μην περάσουν τις εξετάσεις! Ιδιαίτερα τώρα που άνοιξε ο δρόμος για τις εκποιήσεις ποιος στη χάρη των τραπεζών.

Αλλοι είναι εκείνοι που δύσκολα θα περάσουν ή δεν θα περάσουν καθόλου τα τεστ αντοχής! Αλίμονο στους     δανειολήπτες που   δεν μποορούν να πληρώσουν τη δόση τους, αλίμονο στους άνεργους, στους χαμηλοσυνταξιούχους , στους   οικογενειάρχες που αδυνατούν να καλύψους τις ανάγκες των παιδιών τους κλπ κλπ κλπ. Αυτοί που θα βρουν στήριξη και αρωγή;

Μ