Ο Ερντογάν κάλεσε τον Πρόεδρο της Ελλάδας στην Τουρκία

Οι δίαυλοι διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας θα πρέπει να είναι πάντοτε ανοιχτοί, φέρεται να ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο νέο Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, κατά την οποία τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Π. ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Ο κ. Ερντογάν κάλεσε τον Έλληνα Πρόεδρο να επισκεφθεί την Τουρκία και ο κ. Παυλόπουλος του είπε ότι θα αισθανθεί μεγάλη χαρά να υπάρξει ανταπόκριση στην πρόσκληση αυτή.

Σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ανατολού, ο Τούρκος Πρόεδρος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Έλληνα ομόλογό του, ενώ τονίζεται ότι είναι ο πρώτος ηγέτης, ο οποίος του τηλεφώνησε και τον συνεχάρη μετά την ορκωμοσία του.

Ο κ.Ερντογάν φέρεται να είπε ακόμη ότι αποδίδει πάντα ιδιαίτερη σημασία στην πρόοδο των διμερών σχέσεων σε θετική βάση και υπενθύμισε ότι ο μηχανισμός του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας ξεκίνησε κατά την εποχή της δικής του πρωθυπουργίας.