Αφέντες και υποτακτικοί στην Ε.Ε.

 

*Οι Αμερικανικές αλήθειες για την κατάσταση στην Ουκρανία και τα  αλα καρτ δημοκρατικά δικαιώματα

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

 

????????????????????????????????????

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ε.Ε. αποδείχτηκαν κατώτερες των περιστάσεων και επιβεβαιώνουν την εικόνα μιας ομάδας με αφέντες και υποτακτικούς .Όλοι γνωρίζουν πως τον κύριο λόγο στη λήψη των αποφάσεων  έχει η Γερμανία και κατά δεύτερον η Γαλλία. Οι υπόλοιπες 25 χώρες έχουν ρόλο υπηρετικού προσωπικού, υπακούοντας πειθήνια  στα αφεντικά ακόμα και αν τα συμφέροντα των χωρών τους  συνθλίβονται κάτω από το βάρος αυτών των αποφάσεων.

Πριν δύο περίπου βδομάδες  και μετά την απόφαση της Ε.Ε. για κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο ΥΠΕΞ Ι.Κασουλίδης σε τηλεοπτική  συνέντευξη του το ΡΙΚ επιβεβαίωσε εμμέσως τα πιο πάνω χωρίς καμιά αναστολή.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ποιες θα είναι οι επόμενες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο κ. Κασουλίδης δήλωσε άγνοια λέγοντας: «Θα δούμε τι θα αποφασίσουν οι πιο πάνω ..». Ποιοι είναι οι πιο πάνω που λαμβάνουν τις αποφάσεις και καλείται το υπηρετικό προσωπικό δηλαδή τα υπόλοιπα κράτη μέλη να συμφωνήσουν και διεκπεραιώσουν;

Τι σόι δικαιώματα και υποχρεώσεις έχουν τα κράτη μέλη όταν οι κυβερνήσεις τους απλά πηγαίνουν στις συνόδους κορυφής ξεχνώντας τα κεφάλια τους στις χώρες τους  και πηγαίνουν μόνο με τα χέρια για να ψηφίσουν;

Η Κύπρος ως η πρώτη χώρα της Ευρώπης η οποία δέχθηκε την πιο άγρια και βάρβαρη εισβολή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1974 (Ο πρόεδρος Αναστασιάδης το υπενθύμισε πρόσφατα στον Σλοβένο Πρόεδρο Πάχορ,  αλλά οι Κασουλίδης, Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου το ξέχασαν επάνω στον αντιρωσικό τους οίστρο), παρακολουθεί με τα χέρια δεμένα την αιματοχυσία στο ουκρανικό μέτωπο. Δεν  τολμά να διατυπώσει την δική της θέση.

Την θέση του αντίλογου, του δικαίου και της οργής για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζει και επιβάλλει στους υποτακτικούς της η  ελίτ των Βρυξελλών. Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας λήφθηκαν και επιβλήθηκαν μέσα σε 48ώρες. Κυρώσεις κατά της Τουρκίας εκκρεμούν εδώ και χρόνια και οι ηγέτιδες χώρες των Βρυξελλών μας απαντούν : «Απελθέτω από εμάς το ποτήριον τούτο».

Μάλιστα! Κινδυνεύει το διεθνές δίκαιο και  η δημοκρατία στην Ουκρανία κλαψουρίζουν  εν χορώ Ε.Ε., Λονδίνο και ΗΠΑ αλλά ουδείς διαμαρτύρεται ή διαμαρτυρήθηκε  για την Κύπρο που έκατσαν  πάνω στο σβέρκο της οι Αττίλες και οι έποικοι. Η Τουρκία μετέτρεψε τα κατεχόμενα σε υπόνομο της μαφίας , της διακίνησης ναρκωτικών και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και η ευυπόληπτη Ε.Ε. δεν ενοχλείται. Αντίθετα οι δικοί μας προτείνουν   ΜΟΕ με το κατοχικό καθεστώς.  Οι χώρες της Βαλτικής οι οποίες έχουν  μετατραπεί σε αστακούς από το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά ούτε και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η Εσθονία με 40% ρωσικής καταγωγής πολίτες τους απαγορεύει το εκλέγειν και εκλέγεσθαι.  Όχι μόνο δεν έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά στερούνται πλείστων άλλων δικαιωμάτων.

Σε αντίθεση με την Κύπρο που το 2004 δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν είχαν και οι έποικοι εκ Τουρκίας. Έτσι επέβαλαν οι ισχυροί και ο καθοδηγούμενος πρώην Γ.Γ.του ΟΗΕ.

Ακόμα μια φορά έπρεπε να πούμε όχι

Η Κύπρος όφειλε να μην υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θα είχε όλα τα δίκαια με το μέρος της αν ζητούσε πρώτα κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Τι έγινε όμως ; Σύρθηκε όπως και οι υπόλοιπες χώρες στο χορό του «Ζαλόγγου» που επέβαλαν οι αφέντες. Γιατί η Κύπρος θα βγει πιο χαμένη από τους χαμένους από αυτό τον πόλεμο που οι ΝΑΤΟΪΚΟΊ  παρότρυναν και τώρα αφήνουν τον ουκρανικό λαό στο έλεος της καταστροφής.

Η Κύπρος που μετατράπηκε σε πειραματόζωο και  θύμα της απάτης του Eurogroup το 2013 με το κούρεμα καταθέσεων , θα υποστεί μεγαλύτερες ζημιές από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας απ’ ότι οι υπόλοιπες 26 χώρες. Δεν είναι μόνο ο τουρισμός αλλά και οι αυξημένες τιμές καυσίμων, σιτηρών και άλλων. Οι συνέπειες θα είναι κυρίως πολιτικές.

Είναι ενοχλητικό να ακούς διάφορους αναλυτές σε Κύπρο και Ελλάδα να λένε το δικό τους αφήγημα και στο τέλος να ζητούν την ένταξη της Κύπρου στο  ΝΑΤΟ (το οποίο ευθύνεται για τη σφαγή της)  προκειμένου- όπως λεν – να αποφύγει όσα έπαθε η Ουκρανία. Τα Ελληνικά Μ.Μ.Ε  και οι φιλοξενούμενοι τους αποφεύγουν να αναφερθούν στις συνεχείς παραβιάσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ να είναι ένας απλός παρατηρητής. Μάλιστα είναι πρόθυμα να προβάλουν  ψεύτικες ειδήσεις και βίντεο. Τελευταίο ατόπημα ένα ακόμα fake news ότι οι Ρώσοι καίνε χωριά στην Ουκρανία .Το βίντεο που συνοδεύει την ψευδή είδηση είναι αποσπάσματα της  ταινίας «Όμορφα χωριά όμορφα καίγονται», που είναι εμπνευσμένη από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία το 1999. Η εν λόγω ταινία είναι του σερβοβόσνιου σκηνοθέτη  Εμίρ Κουστουρίτσα  (του οποίου οι Τσέχοι αφαίρεσαν το βραβείο Christian λόγω της συνεργασίας του με Ρωσικό θέατρο). 

Οι ΗΠΑ αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας

Τη δική του άποψη, για όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, δίνει ο αμερικανός συνταγματάρχης και πρώην ανώτερος σύμβουλος του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας , Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, σε αμερικανικό δίκτυο.

Μιλώντας στο Fox News, ο Ντάγκλας Μακγκρέγκορ είπε πως ο «Βλαντιμίρ Πούτιν φέρνει εις πέρας κάτι για το οποίο μας προειδοποιούσε τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ή τους πυραύλους τους στα σύνορά του».

«Ακριβώς όπως κι εμείς δεν ανεχόμασταν ρωσικά στρατεύματα και πυραύλους στην Κούβα. Και τον αγνοήσαμε! Και αντέδρασε εν τέλει. Δεν επρόκειτο να επιτρέψει σε καμία περίπτωση η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι η μάχη στην Ουκρανία έχει σχεδόν τελειώσει.

Όλα τα ουκρανικά στρατεύματα εκεί πέρα έχουν σε μεγάλο βαθμό περικυκλωθεί και αποκοπεί. Έχετε μια συγκέντρωση νοτιοανατολικά 30.000-40.000 ουκρανών στρατιωτών κι αν δεν παραδοθούν μέσα στις επόμενες 24 ώρες, υποθέτω ότι οι Ρώσοι τελικά θα τους αφανίσουν» τόνισε.

«Γι’ αυτό τον λόγο ο Ζελένσκι συναντιέται με τους αντιπροσώπους του Πούτιν. Το παιχνίδι τελείωσε. Και θα πρέπει να διαπραγματευτεί την καλύτερη συμφωνία που μπορεί να πετύχει και του έχουμε πει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ του έχει πει, ότι αν επιλέξει την ουδετερότητα για την Ουκρανία, θα τον στηρίξουμε. Και πιστεύω ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα το κάνει αυτό για τη Δυτική Ουκρανία. Αυτή θα είναι η Ουκρανία πέρα από τον Δνείπερο ποταμό…

«Προσπαθούμε να δαιμονοποιήσουμε τον Πούτιν και τη Ρωσία»

Σε υπόδειξη  του δημοσιογράφου αν η Ρωσία καταλάβει την Ουκρανία  η οποία συνορεύει με την Πολωνία τότε θα έχει σύνορα με τo ΝΑΤΟ, απάντησε: «Δεν ενδιαφέρεται να διασχίσει τον Δνείπερο και να κατευθυνθεί δυτικά προς τα πολωνικά σύνορα. …Είναι πρόθυμος να καταστήσει ουδέτερη αυτή την περιοχή σύμφωνα με το αυστριακό ή το φινλανδικό μοντέλο. Αυτή τη στιγμή η Ρωσία ήδη ακουμπάει την Εσθονία και τμήμα της Λετονίας και η Λευκορωσία φυσικά ακουμπάει τη Λιθουανία» ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Δεν τον ενδιαφέρει να πάει σε πόλεμο μαζί μας. Διαθέτει έναν στρατό που είναι υπερβολικά μικρός για αυτόν τον σκοπό. Και το γνωρίζει. … δεν επιζητά κάτι τέτοιο. Εμείς του καταλογίζουμε πράγματα που δεν θέλει να κάνει κατά τη συνηθισμένη μας προσπάθεια να δαιμονοποιήσουμε τον ίδιο και τη χώρα του. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ουκρανία είναι η 4η χειρότερη χώρα από τις 158 χώρες του πλανήτη, όσον αφορά τη διαφθορά…Αυτή (η Ουκρανία) δεν είναι η φιλελεύθερη δημοκρατία, το λαμπερό παράδειγμα που λένε όλοι. Απέχει πάρα πολύ από αυτό.

Ο κ. Ζελένσκι έχει φυλακίσει δημοσιογράφους και την αντιπολίτευσή του. Νομίζω ότι δεν πρέπει να εμπλακούμε. Ο αμερικανικός λαός πιστεύει ότι δεν πρέπει να εμπλακούμε. Οι ευρωπαίοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να εμπλακούμε. ..

«Δεν βλέπω κανέναν λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να πολεμήσουμε τους Ρώσους για κατι για το οποίο μιλούν εδώ και χρόνια κι εμείς απλώς επιλέγαμε να το αγνοούμε. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο πληθυσμός εκεί είναι ολόιδιος με τον δικό τους (είναι Ρώσοι). Το πιο  ενοχλητικό είναι ότι  από τη στιγμή που δεν είχαμε καμιά πρόθεση να εμπλακούμε, παροτρύναμε τους ουκρανούς να κάνουν μια μάχη χωρίς λόγο   και θα δημιουργηθεί μια ανθρώπινη καταστροφή…»

Αυτή είναι η σύγχρονη δημοκρατική Δύση, όπου θριαμβεύουν τα συμφέροντα, οι Ροθτσάιλντ,  Σόρος, Μπιλ Γκέιτς , Ζούκερμπεργκ και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ ο οποίος κόμπαζε πρόσφατα πως το φόρουμ  αποφασίζει ποιοι θα εκλέγονται ηγέτες, τραπεζίτες και αρχιερείς  σε όλες τις  χώρες.