Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για την επιστολή Γ.Ελεγκτή στη διοικήτρια της Κ.Τράπεζας

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε στη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη σε σχέση με θέματα σύγκρουσης συμφερόντων της.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “για κάποια ευρήματα” της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, που περιλαμβάνονται στην επιστολή του, ημερομηνίας 6 Μαρτίου.

Σε παρατήρηση ότι είχε αναφέρει επανειλημμένα πως υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων της Διοικητού, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι “η θέση μας έχουν καταγραφεί σε επιστολή, η οποία έχει διαρρεύσει και στις εφημερίδες – όχι από την Υπηρεσία μας”, προσθέτοντας ότι δεν έχει να προσθέσει “κάτι άλλο πέραν αυτού το οποίο έχουμε καταγράψει στην επιστολή μας όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης αυτής”.

Ερωτηθείς πώς θα προχωρήσει η Ελεγκτική Υπηρεσία με τις έρευνες της, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι η Υπηρεσία του δεν θα κάνει “αυτή τη στιγμή κάτι περαιτέρω και θα αναμένουν τον Πρόεδρο (της Δημοκρατίας) για να δουν πώς θα χειριστεί το θέμα”.