Πολλά δισ.δολάρια κοστίζει στην Ουκρανία η προπαγάνδα της Δύσης περι “ρωσικής εισβολής”

 Ο επικεφαλής της παράταξης του κυβερνώντος κόμματος της Ουκρανίας «Υπηρέτης του Λαού» στη Βερχόβνα Ράντα, Νταβίντ Αραχάμια, υποστήριξε ότι η προπαγάνδα της Δύσης περί «ρωσικής εισβολής» έχει κοστίσει πολλά δισ. δολάρια στην χώρα του. 

Ο βουλευτής επισήμανε ότι σε δύο ή τρεις εβδομάδες ο πανικός στην Ουκρανία θα εξαφανιστεί και μετά από αυτό είναι απαραίτητο να αναλυθεί η παραπληροφόρηση από τα γνωστά παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.

«Φανερά ψευδείς ειδήσεις από το CNN, το Bloomberg και τη WSJ. Πρέπει να το μελετήσουμε, επειδή αυτά είναι στοιχεία ενός υβριδικού πολέμου» τόνισε ο Αραχάμια στη συνέντευξή του στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι «1+1».

Κατά την άποψή του, «γίνονται προσπάθειες για τη σύναψη μιας νέας συνθήκης συλλογικής ασφάλειας».

«Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτό (σ.σ. πανικός) κοστίζει στην Ουκρανία δυο έως τρία δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα. Επειδή δεν μπορούμε να δανειστούμε στις ξένες αγορές, επειδή τα επιτόκια είναι τρελά, έχει σημειωθεί ένα νέο ρεκόρ σήμερα. Λιμάνια. Αυτές οι ασκήσεις κοντά σε λιμάνια οδηγούν πολλούς εξαγωγείς να ακυρώνουν συμφωνίες. Κάθε μέρα αξιολογούμε ζημιές στην οικονομία. Και μετά μεταφέρουμε αυτές τις πληροφορίες μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών στους εταίρους μας. Επειδή πρέπει να καταλάβουν πως τα νέα όπως ότι κάποιος αποφασίζει να μεταφέρει την πρεσβεία του στο Λβοβ θα κοστίσουν στην ουκρανική οικονομία αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για ανάπτυξη στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα και για μία υποτιθέμενη προετοιμασία μίας εισβολής.

Η Μόσχα έχει διαψεύσει αυτές τις κατηγορίες, δηλώνοντας επανειλημμένως ότι δεν απειλεί κανέναν και δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε κανέναν και την ίδια στιγμή, εξέφραζε σοβαρές ανησυχίες για τη στρατιωτική δραστηριότητα του NATO κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, που τη θεωρεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια.