Ρώσος διπλωμάτης στον ΟΗΕ συνιστά στη Δύση να βρει ‘έναν καλό γιατρό ειδικό στην παράνοια’

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι, συνέστησε στη imagewΔύση να βρει “έναν καλό γιατρό ειδικό στην παράνοια”, απορρίπτοντας εκ νέου κάθε ισχυρισμό ότι η Ρωσία απειλεί οποιονδήποτε με τον στρατό της.

Όταν ρωτήθηκε από μέσα ενημέρωσης, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Υεμένη, σχετικά με τις ανησυχίες της Δύσης που εξακολουθούν να εκφράζονται για την πιθανότητα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο διπλωμάτης δήλωσε: “Νομίζω ότι έχουν ανάγκη από έναν καλό γιατρό, τους συνιστώ” να βρουν έναν “ειδικό σε αυτές τις περιπτώσεις παράνοιας”.

“Τα στρατεύματά μας βρίσκονται στο έδαφός μας” και “δεν συνιστούν απειλή για κανέναν”, επέμεινε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν την Τρίτη από τη Μόσχα μια “επαληθεύσιμη” αποκλιμάκωση, μετά την ανακοίνωση μιας μερικής αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί κοντά στα ουκρανικά σύνορα, εν μέσω της έντονης ανησυχίας εδώ και εβδομάδες για εισβολή και έναν μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη.

Εξάλλου, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποβάθμισε τις αμερικανικές προειδοποιήσεις περί ενδεχόμενης επίθεσης της χώρας του στην Ουκρανία σήμερα Τετάρτη.

“Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν θα γίνει καμία επίθεση σήμερα Τετάρτη. Δεν θα υπάρξει κλιμάκωση ούτε την επόμενη εβδομάδα, ούτε τη μεθεπόμενη – ούτε τον επόμενο μήνα”, σημείωσε ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ σε δηλώσεις του στην Die Welt που δημοσιεύονται στο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας που κυκλοφορεί.

“Οι πόλεμοι στην Ευρώπη σπανίως ξεκινούν Τετάρτες”, πρόσθεσε χαριτολογώντας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει πως είναι πιθανό η Ρωσία να προχωρήσει σε στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία εντός ημερών, πιθανόν προτού ολοκληρωθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου (την Κυριακή).