Η “Ελπίς” θα επηρεάζει την Κύπρο μέχρι το βράδυ της Τετάρτης

Το καιρικό σύστημα Ελπίς θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της imagewΤετάρτης. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 42 εκατοστά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, αλλά αργότερα θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού αλλά στην συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά παράλια παροδικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σύντομα μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 5 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά, στα ημιορεινά και στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά περιόδους. Τοπικά, τα φαινόμενα θα είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται παγετός.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και αρχικά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας ωστόσο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την  Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη, παραμένοντας ωστόσο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 10°C 1°C 54%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 12°C 2°C 47%
Λεμεσός: 11°C 4°C 44%
Αεροδρόμιο Πάφου: 12°C 7°C 46%
Φρέναρος: 11°C 2°C 58%
Πόλις Χρυσοχούς: 13°C 6°C 44%