«Εξαιρετικά χρήσιμη» συνάντηση Αναστασιάδη με Μακρόν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

imagewΕξαιρετικά χρήσιμη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Σε ανάρτησή στον επίσημο λογαριασμό του ΠτΔ στο Twitter αναφέρεται: “Με χαρά συνομίλησα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας @EmannuelMacron στο περιθώριο του #EUCO».

«Όπως πάντα ήταν μια εξαιρετικά χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων, ειδικά εν όψει της ανάληψης της #EUPresidency (ΣΣ Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ) από τη Γαλλία», προστίθεται.

Η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την διαχείριση κρίσεων και τις τιμές ενέργειας, ενώ οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν ακόμα την εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, την κατάσταση στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας και την κατάσταση στη Λευκορωσία.

Το βράδυ της Τετάρτης, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμμετείχε σε συνάντηση των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και την οποία φιλοξένησε ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.