Ο σφετεριστής που έγινε ζητιάνος και οι Τ/κ που σιωπούν!!!

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

????????????????????????????????????

Την ώρα που ο τουρκικός λαός βρίσκεται στα όρια του με την φτώχεια και την ανεργία να καλπάζουν εξαιτίας της κατολίσθησης της τουρκικής λίρας, στα κατεχόμενα «ανοίγουν ομπρέλες» καθότι η οικονομική καταιγίδα έχει συμπαρασύρει και τους Τουρκοκύπριους. Χιλιάδες Τ/Κ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας με το βαρύ χέρι της Τουρκίας  να  τους απειλεί με αφανισμό περνώντας τους από το σουρωτήρι της συγχώνευσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε ένα «οδοιπορικό» επετείας,   ζητιανεύοντας οικονομική βοήθεια από αραβικές χώρες προκειμένου να σώσει την οικονομία της χώρας του. Μετά την βοήθεια των δέκα δισεκατομμυρίων που εξασφάλισε τον περασμένο μήνα από τον εμίρη των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων, στράφηκε προς τον  πιστό σύμμαχο Κατάρ το οποίο και στο παρελθόν    έσωσε την τουρκική οικονομία με επενδύσεις πολλών δις. Ως γνωστό το Κατάρ κατέχει από τον Νιόβρη του 2020 το 10% του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης ενώ με μια πλειάδα συμφωνιών αποδεικνύεται πλέον πως  οι δύο χώρες συμπορεύονται σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες. Δεν είναι τυχαίο ότι το Κατάρ χρηματοδοτεί και τις δολοφονικές επεμβάσεις της Τουρκίας σε τρίτες χώρες.Ενδεικτικό παράδειγμα η συμφωνία κατασκευής στρατιωτικής βάσης που υπέγραψε με την Λιβύη, αλλά στην ουσία  είναι αμιγώς τουρκική στρατιωτική βάση.

Το Κατάρ είναι ο βασικός κρίκος στην αλυσίδα του κακού της Τουρκίας και δυστυχώς καμιά δύναμη δεν επιχειρεί να την σπάσει.

  «Σε τρεις ηπείρους και επτά θάλασσες»

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Κατάρ και την εκεί ευρισκόμενη τουρκική στρατιωτική βάση,   ο σφετεριστής Ερντογάν, ξεδίπλωσε για ακόμα μια φορά τις νέο-οθωμανικές φιλοδοξίες του.  Απευθυνόμενος στους τούρκους στρατιωτικούς της βάσης ο Ερντογάν είπε, μεταξύ άλλων, ότι «Εσείς είστε η κόρη οφθαλμού του έθνους μας. Εσείς είστε πηγή ασφαλείας τόσο για τους πολίτες μας όσο και για τους φίλους μας».Και συνέχισε:

«Ο ηρωικός μας στρατός, βρίσκεται σε τρεις ηπείρους και σε επτά θάλασσες, όπως συνέβαινε επί αιώνες έτσι και τώρα, εκπληρώνει τις αποστολές που του ανατίθενται, ακόμη και αν χρειαστεί με τίμημα τις ζωές τους» .

Προχώρησε επίσης και σε νέες απειλές κατά της Κύπρου.

Ερωτηθείς  για την έγκριση που έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο   στην αδειοδότηση έρευνας στο τεμάχιο 5 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil και Qatar Petroleum, ισχυρίστηκε ότι η «Ε/κ διοίκηση παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι συνιδιοκτήτες του νησιού».

Πριν μερικές μέρες ο  Ερντογάν απείλησε  ότι οι  Ε/Κ  θα πληρώσουν πολύ ακριβά την επίθεση σε τουρκικό τζαμί στην Λάρνακα, αλλά έβγαλε τον σκασμό μόλις αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης ήταν μουσουλμάνος από την Συρία.
Γιατί σιωπούν οι  Τ/ ; 

Ο Ερντογάν συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης των κατεχομένων κυπριακών εδαφών ενώ οι αντιδράσεις των Τ/κ είναι χλιαρές μέχρι και ανύπαρκτες στις προσπάθειες της Τουρκίας να τους συγχωνεύσει. Δεν βλέπουμε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, πέραν από διάφορες σκόρπιες αντιδράσεις προοδευτικών Τ/κ συνδικαλιστών οι οποίες δυστυχώς «πνίγονται» μέσα στον ορυμαγδό  των απειλών της Άγκυρας εναντίον των συμπατριωτών τους Ε/Κ.

Δυστυχώς η πλειοψηφία των Τ/κ συμπεριφέρονται άκρως συμφεροντολογικά αποζητώντας τα καλά από την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και τους καρπούς του σφετερισμού των περιουσιών των  Ε/κ .Έπεσαν με τα μούτρα στο πλιάτσικο , εγκαταστάθηκαν σε σπίτια Ε/κ ενώ δεν βρέθηκε ούτε ένας, έτσι για την τιμή της πατρίδας τους να σβήσει την σημαία των εισβολέων κατακτητών από τον Πενταδάκτυλο. Απλώνουν χέρι βοήθειας προς την Τουρκία αλλά  τρέχουν να επωφεληθούν είτε νόμιμα είτε παράτυπα με όσα  μπορούν από τα Ταμεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι πρόσφατες προτροπές  Τατάρ «μην πωλείτε καύσιμα σε Ελληνοκύπριους», προκάλεσαν στα κατεχόμενα αντιδράσεις από κόμματα και οργανώσεις, όχι επί της ουσίας αλλά για τα συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουτρέτ Όζερσαϊ δήλωσε ότι κάθε κρίση φέρνει μαζί της και ευκαιρίες και ότι το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στα κατεχόμενα μετά την σοβαρή διακύμανση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων θα μπορούσε να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία με τα έξοδα που κάνουν οι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα.

Όπως είπε, «η  γρηγορότερη και ευκολότερη ροή συναλλάγματος στα κατεχόμενα μπορεί να διασφαλιστεί από την «νότια Κύπρο», προσθέτοντας ότι «η ροή συναλλάγματος θα αυξηθεί με κάποιες ρυθμίσεις που θα κάνουν για να διευκολύνουν την είσοδο στα κατεχόμενα Ελληνοκυπρίων και ξένων τουριστών προερχόμενων από τις ελεύθερες περιοχές».

Δηλαδή οι Ε/κ που στερούνται τις περιουσίες και το βιός τους από τους Τούρκους κατακτητές, καλούνται να στηρίξουν το υποτελές στην Τουρκία μόρφωμα για να μην καταρρεύσει οικονομικά.

Αν το επίσημο κράτος αδυνατεί  να πάρει μέτρα οι πολίτες οφείλουν να σταματήσουν τον κατήφορο αρνούμενοι οποιαδήποτε συναλλαγή ή στήριξη  στο προτεκτοράτο της Άγκυρας.

Και οι συμφεροντολόγοι υποκριτές συνεχίζουν τον αμανέ

Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας  Όλαφ Σολτς μόλις ανάλαβε τα καθήκοντα του την περασμένη Τετάρτη, έσπευσε να απειλήσει τη Ρωσία με κυρώσεις και   με πιθανές «συνέπειες» για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, στην περίπτωση  εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

«Η θέση μας είναι πολύ σαφής, θέλουμε το απαραβίαστο των συνόρων να γίνεται σεβαστό από όλους», είπε, όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο αγωγός για να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία.

Στην περίπτωση της Κύπρου ωστόσο με την  Τουρκία να κατέχει εδάφη μιας χώρας μέλους της Ε.Ε. συνεχίζεται η   εγκληματική απραξία και όχι μόνο. Μας παραπέμπουν συνεχώς από τον Άννα στον Καϊάφα, βρίσκοντας χίλιες προφάσεις προκειμένου να αποφύγουν ουσιαστικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Τώρα μάλιστα που στην κυβέρνηση Σολτς διορίστηκε και ένας τουρκικής καταγωγής υπουργός.