Τη βούληση της ε/κ πλευράς για επανέναρξη συνομιλιών εξέφρασε ο Πρόεδρος στον νέο Ειδικό Αντιπρόσωπο

Τις θέσεις της ε/κ πλευράς στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας τη βούληση και imagewδέσμευση για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας, παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον νέο Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο και Αναπληρωτή Ειδικό του Σύμβουλο Κόλιν Στιούαρτ, κατά την πρώτη τους συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως αναφέρει γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου για τη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής πρώτης συνάντησης που είχαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσόρισε τον κ. Στιούαρτ στην Κύπρο και του ευχήθηκε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σημειώνει ο κ. Πελεκάνος, παρουσίασε στον κ. Στιούαρτ τις θέσεις της ε/κ πλευράς, επαναλαμβάνοντας τη βούληση και δέσμευση της για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας, για την επίλυση του Κυπριακού.

Επίσης, συνεχίζει, «ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Στιούαρτ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς σε θάλασσα και ξηρά και έκανε ειδική μνεία στην ανάγκη αναστροφής των τετελεσμένων στο Βαρώσι».

Ο κ. Πελεκάνος δηλώνει, τέλος, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε πρόσκληση του κ. Στιούαρτ για να παραστεί σε δεξίωση που θα παραθέσει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ την ερχόμενη Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Λήδρα Πάλας.