Η ιστορική αλήθεια και το καθρεφτάκι του αυτοκινήτου

Πού τα βρίσκει και τα λέει όσα λέει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ; Εκτός και αν άλλοι του γράφουν τις ομιλίες του και δεν προλαμβάνει να κάνει τις σχετικές διορθώσεις.

imagewΣτον χαιρετισμό  που απηύθυνε  στην παρουσία του βιβλίου του θεατρικού συγγραφέα, Γιώργου Νεοφύτου αφού κατηγόρησε ως συνήθως την κυβέρνηση για απραξία στο κυπριακό και ότι αφήνει την Τουρκία να μας οδηγεί στην διχοτόμηση, είπε ότι « δεν έχουμε περάσει όλοι στην πλευρά της λήθης έστω κι αν περνούν τα χρόνια». Παρομοιάζοντας την ιστορική αλήθεια με το καθρεφτάκι του αυτοκινήτου είπε και το αμίμητο:.

«Το έχω διαβάσει κάπου -δεν θυμάμαι ακριβώς πού- αλλά το δανείζομαι γιατί είναι εύστοχο: η ιστορική αλήθεια είναι όπως το καθρεφτάκι του αυτοκινήτου. Κοιτάς πίσω για να πηγαίνεις με ασφάλεια μπροστά, κι αυτό έχουμε ανάγκη να κάνουμε τώρα για να πάμε με ασφάλεια μπροστά σε μια περίοδο που ο χρόνος παγιώνει τη διχοτόμηση και η Τουρκία την επιταχύνει με τις παρανομίες και τις προκλήσεις της».

Φαίνεται πως το καθρεφτάκι του αυτοκινήτου του κ. Στεφάνου είναι λίγο σπασμένο και απουσιάζουν κάποια κομμάτια της ιστορικής αλήθειας.

Σίγουρα η μεγαλύτερη προδοσία-συνωμοσία σε βάρος της Κύπρου ήταν το 1974. Προέκταση της  ήταν και η διεθνής συνωμοσία σε βάρος της Κύπρου το 2004 με το σχέδιο Ανάν που αν περνούσε θα ολοκληρώνονταν η παράδοση της στην Τουρκία.

Ας μαζέψει λοιπόν τα σπασμένα γυαλιά από το καθρεφτάκι και προφανώς θα θυμηθεί όταν ο ίδιος έκλαιγε έξω από την αίθουσα που συνεδρίαζε  το Π.Γ.του ΑΚΕΛ στις 8 Απριλίου του 2004 επιμένοντας πως θα έπρεπε να υπερψηφιστεί το εκτρωματικό σχέδιο.

Επειδή ο κ. Στεφάνου λέει ότι  «θα συνεχίσουμε να μιλούμε για τις σκοτεινές στιγμές της Ιστορίας μας, και γι’ αυτές που λογοκρίθηκαν…” είναι καλά να   αναφερθεί και σε αυτές που εκτυλίσσονταν στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, γι’ αυτούς που λογοκρίθηκαν και μετά τους απομάκρυναν νομίζοντας πως θα τους φιμώσουν.

Οι ιστορικές αλήθειες πρέπει να λέγονται όλες και όχι οι μισές.

Άντε κοίταξε πίσω και πρόσεχε μην τρακάρεις.

Γκ.