ΔΗΚΟ:Τα στοιχεία του ΔΝΤ δείχνουν ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Κύπρου για πρώτη φορά θα κατεβεί κάτω από αυτό της Ελλάδας

Ανησυχία για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία για τα έσοδα Ιανουαρίου και για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ), αλλά και στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÄÇÊÏ Í ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ - ÅÊËÏÃÅÓ Â' ÖÁÓÇÓ

“Χθες το ΥΠΟΙΚ παραδέχθηκε ότι τα έσοδα του Ιανουαρίου του 2015 είναι μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2014, αλλά ο Υπουργός Οικονομικών μας λέει να μην ανησυχούμε όπως μας έλεγε κάποτε και η Κυβέρνηση Χριστόφια”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “αυτή η διαπίστωση έρχεται σε συνέχεια των στοιχείων της Eurostat που δείχνουν ότι η ύφεση της κυπριακής οικονομίας επιδεινώνεται, δεν μειώνεται”.

Ανέφερε επίσης ότι “τα στοιχεία του ΔΝΤ δείχνουν ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Κύπρου για πρώτη φορά στην ιστορία μας θα κατεβεί κάτω από αυτό της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι “η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ αμφισβητεί αυτά τα στοιχεία όπως έκανε και η διακυβέρνηση Χριστόφια”.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι τα ΜΕΔ αυξάνονται και δεν μειώνονται, ένα φαινόμενο που μας κατατάσσει ως πρωταθλητές των ΜΕΔ στον κόσμο”.

“Ο Υπουργός Οικονομικών εξακολουθεί να επαναπαύεται, να εφησυχάζει και να μην ανησυχεί για όλες αυτές τις δυσάρεστες διαπιστώσεις, διερωτήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ ανησυχεί και ερωτά κατά πόσον ο Υπουργός Οικονομικών “συμφωνεί με τον προηγούμενο ΥΠΟΙΚ και την Διοικήτρια της ΚΤ ότι το κούρεμα των καταθέσεων των Κυπρίων καταθετών ήταν μια σπουδαία λύση και καλά μας έκαναν που μας κούρεψαν τον Μάρτιο του 2013”.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το ΔΗΚΟ διαφωνεί και θεωρεί ότι “εκείνη η λύση έχει επιδεινώσει τα δεδομένα της οικονομίας”, ενώ “έχουμε προτείνει συγκεκριμένες προτάσεις για να βγούμε από αυτά τα οικονομικά αδιέξοδα”.