Υπέρ άμεσης επανέναρξης διαπραγματεύσεων με διορισμό ειδικού απεσταλμένου ΟΗΕ ο Ρώσος Πρέσβης

imagewΤη θέση της χώρας του για επίλυση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό, επαναβεβαίωσε ο Ρώσος Πρέσβης Στάνισλαβ Οσάτσι στην Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, σε συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη συνάντηση, «υπογραμμίστηκαν οι ιστορικοί δεσμοί και οι φιλικές σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες και οι οποίες εδράζονται σε κοινές θρησκευτικές και πολιτισμικές παραδόσεις».

Η Πρόεδρος της Βουλής, αναφέρεται, εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στάση αρχών της Ρωσίας όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα.

Η κ. Δημητρίου στηλίτευσε τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και τις επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς για δημιουργία νέων τετελεσμένων ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

«Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο στόχο της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ», προστίθεται.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Ρώσος Πρέσβης «επαναβεβαίωσε τη θέση της χώρας του για επίλυση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με το διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό».

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα Κοινοβούλια για τη διαμόρφωση των στρατηγικών των χωρών τους και εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στο διακοινοβουλευτικό επίπεδο.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της πανδημίας και το εμβολιαστικό πρόγραμμα των δύο χωρών, καταλήγει η ανακοίνωση.