Επιχαίρει ο ΥΠΟΙΚ πως θα εφαρμοστεί ο νόμος για εκποιήσεις και αφερεγγυότητα

Τρέχει αύριο να ενημερώσει το Eurogroup

Αισιοδοξία ότι τις επόμενες εβδομάδες η Βουλή θα ανάψει το πράσινο φως για την εφαρμογή του Νόμου για τις εκποιήσεις ακινήτων και του πλαισίου αφερεγγυότητας, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.ÍÅÏÓ ÕÐ.ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ - ×ÁÑÇÓ ÃÅÙÑÃÉÁÄÇÓ

Ανέφερε ότι αύριο θα ενημερώσει το Eurogroup για το ότι τα νομοσχέδια της αφερεγγυότητας και των εκποιήσεων βρίσκονται ήδη ενώπιον της Βουλής και ότι τα πλείστα είναι σε προχωρημένο στάδιο εξέτασης. Εκτίμησε παράλληλα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει οριστική επίλυση αυτού του ζητήματος .

Ο Υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα το οποίο, σημείωσε, ρυθμίζει μεταξύ άλλων τα ζητήματα της πρώτης κατοικίας και ενθαρρύνονται οι βιώσιμες αναδιαρθρώσεις. Μέσα από την οριστική ρύθμιση του ζητήματος των εκποιήσεων και της αφερεγγυότητας, είπε ο κ. Γεωργιάδης, η διαδικασία αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, ίσως τον Απρίλιο, επιτρέποντας την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή της Κύπρου στο πολύ σημαντικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που αρχίζει αύριο.

Η συμμετοχή της Κύπρου στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είναι μια προοπτική, είπε, που θα διευκολύνει καθοριστικά την οριστική αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, καθιστώντας τελικά αχρείαστη την όποια εξάρτηση στον υρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενώ ταυτόχρονα και παράλληλα θα είναι μια κίνηση που θα δώσει ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.»