Κορωναϊός: Ένας νεκρός και 146 περιστατικά την Τρίτη

imagew Ένας άνθρωπος απεβίωσε από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 556, ενώ 146 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 120,761. Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται σε 0,27%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, 61 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 25 σε σοβαρή κατάσταση.

Ποσοστό 56,93% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση, 11 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 53.610 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Θάνατοι από τη νόσο COVID-19

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το ένα άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε άντρα, ηλικίας 75 ετών, που κατέληξε στις 4 Οκτωβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 556, εκ των οποίων 353 άντρες (63%) και 203 γυναίκες (37%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76,4 έτη.

Νοσηλευόμενοι

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 61 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 25 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 25 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 13 είναι διασωληνωμένοι, ο ένας νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 11 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 17 ασθενείς, εκ των οποίων 13 στο Θάλαμο COVID και 4 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται 13 ασθενείς, εκ των οποίων 9 στο Θάλαμο COVID και 4 Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού νοσηλεύονται 9 ασθενείς, εκ των οποίων 8 στον Θάλαμο COVID και 1 στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου νοσηλεύονται 7 ασθενείς, εκ των οποίων 5 στον Θάλαμο COVID και 2 στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Μακάρειο Νοσοκομειο νοσηλεύεται 1 ασθενής στον Θάλαμος COVID.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 14 ασθενείς, εκ των οποίων 13 Διασωληνωμένοι και 1 Εκτός αναπνευστήρα.

Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου)

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από τις 53.610 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν οι 5.209 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 48.401 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 146 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

23 κρούσματα από 213 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

7 κρούσματα από 2,278 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

38 κρούσματα από 2,013 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

5 κρούσματα από 498 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

5 κρούσματα από 204 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

48 κρούσματα από 28,349 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.

20 κρούσματα από 20,052 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος: 3 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου κλειστών δομών.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

Στην Λευκωσία  πραγματοποιήθηκαν 1.953 τεστ, από τα οποία εντοπίστηκαν 3 θετικά, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 764 τεστ, από τα οποία εντοπίστηκαν 4 θετικά, στην Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 605 τεστ, από τα οποία 3 θετικά, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 352 τεστ, από τα οποία εντοπίστηκαν 2 θετικά, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 154 τεστ, χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα.

Σε Οίκους Ευγηρίας, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 478 τεστ, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 387 τεστ, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 494 τεστ, χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα.

Στη Μέση Εκπαίδευση, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 4.449 τεστ, χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 3.144 τεστ, από τα οποία εντοπίστηκαν 3 θετικά, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 2.267 τεστ, από τα οποία εντοπίστηκε 1 θετικό, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 1.687 τεστ, από τα οποία εντοπίστηκαν 2 θετικά, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 835 τεστ, χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα.

Στη Δημοτική Εκπαίδευση, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 953 τεστ, χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 543 τεστ, χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 443 τεστ, από τα οποία εντοπίστηκαν 2 θετικά, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 184 τεστ, χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα.

Σε Κλειστές Δομές πραγματοποιήθηκαν 143 τεστ, χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα.

Σε Ειδικά Σχολεία πραγματοποιήθηκαν 16 τεστ, χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα.

Σε Έλεγχος τουριστών – ΠΑΣΥΞΕ πραγματοποιήθηκαν 38 τεστ, χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα.

Σε Δειγματοληπτικό έλεγχο επιβατών στα Αεροδρόμια πραγματοποιήθηκαν 163 τεστ, χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα.