Ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας

imagewΟ Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο νέος Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Στυλιανίδης αναλαμβάνει την ηγεσία του νεοσύστατου Υπουργείου ενώ στη θέση του υφυπουργού τοποθετείται ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης αναμένεται να ορκιστεί στο τέλος της εβδομάδας ενώ θα προηγηθεί η τιμητική απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας.

«Αποδέχθηκα την πρόταση με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και των προσδοκιών», σημειώνει ο Χρήστος Στυλιανίδης στην πρώτη του δήλωση μετά την ανάληψη του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδα.

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μάς έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε», σημειώνει ο κ. Στυλιανίδης

Καλή επιτυχία εύχεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

imagewΚαλή επιτυχία, εύχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον τέως Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, για τον διορισμό του στο αξίωμα του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει: «Kαλή επιτυχία στον Χρήστο Στυλιανίδη @StylianidesEu, στα νέα του καθήκοντα ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας της ελληνικής Κυβέρνησης»

Χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδης σχετικά με το θέμα του διορισμού του τέως Ευρωπαίου Επιτρόπου Χρίστου Στυλιανίδη στο υπουργικό χαρτοφυλάκιο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις σκέψεις του.

Από την πλευρά του, ο Ν. Αναστασιάδης είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι το θέμα αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ιδίου και της ελληνικής κυβέρνησης, και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον κ. Στυλιανίδη αν τελικά αυτός θα αποτελούσε  την τελική επιλογή του Πρωθυπουργού για το προαναφερόμενο υπουργικό αξίωμα.

ΔΗΣΥ


Ο ΔΗΣΥ με ανακοίνωση του  συγχαίρει τον Χρήστο Στυλιανίδη για την ιδιαίτερα τιμητική ανάληψη των καθηκόντων του ως νέος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας της ελληνικής κυβέρνησης και του εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.