Με το τραγούδι “Οne Last Breath” η Ελλάδα στο Eurovision

 

«Μια τελευταία ανάσα» με την Κύπρια ερμηνεύτρια Μαρία Ελένα Κυριάκου

Μετά από το «The Voice», η Μαρία Ελενα Κυριάκου κέρδισε έναν ακόμη διαγωνισμό τραγουδιού, εξασφαλίζοντας αυτή τη φορά το «εισιτήριο» για τη Eurovision.zoi-vouli16

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί φέτος με μπαλάντα, καθώς το τραγούδι «One last breath», που ερμήνευσε η όμορφη Κύπρια τραγουδίστρια, επικράτησε στον ελληνικό διαγωνισμό που παρουσίασαν η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Μόλις άκουσε την απόφαση η Μαρία Ελενα Κυριάκου γονάτισε και δάκρυσε, ενώ αμέσως μετά αγκάλιασε τους συνεργάτες της, πριν ανέβει ξανά στη σκηνή για να ερμηνεύσει το τραγούδι που επικράτησε και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό που θα γίνει στη Βιέννη το Μάιο.

Η ερμηνεύτρια του τραγουδιού Μαρία-Ελενα Κυριάκου, εντυπωσίασε με τη μπαλάντα της και τη φωνή της, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ψες στη μουσική σκηνή “Εναστρον”.zoi-vouli6

Η Μαρία-Ελενα Κυριάκου θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης στις 19 Μαΐου, ενώ θα είναι εκείνη που θα ανοίξει το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς στη Βιέννη, καθώς η Ελλάδα κληρώθηκε πρώτη σε σειρά. Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου και ο τελικός θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου.

Τη μουσική του “Οne Last Breath”, έχουν γράψει οι Ευθύβουλος Θεοχάρους, Μαρία-Ελενα Κυριάκου και τους στίχους οι Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, Εβελίνα Τζιώρα. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Φωκά Ευαγγελινού και με παρουσιάστριες τη Ντορέττα Παπαδημητρίου και τη Μαίρη Συνατσάκη, το κεντρικό θέμα της βραδιάς, που μεταδόθηκε απευθείας από τη Δημόσια Τηλεόραση, πέρα από την ανάδειξη του ελληνικού τραγουδιού, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον εορτασμό των δέκα χρόνων από την κατάκτηση της μοναδικής πρωτιάς για τη χώρα με το “My Number One” το 2005 και την Ελενα Παπαρίζου.icemax_620_a8c82d401b8f599303ca6ac730f3e466

Η ερμηνεύτρια τραγούδησε το περσινό νικητήριο κομμάτι “Rise Like Α Phoenix”, με το οποίο η Κοντσίτα Βουρστ κέρδισε την περσινή Eurovision και χάρισε τη διοργάνωση στην Αυστρία, ενώ συνέχισε με μια σειρά από τραγούδια της. Ανάμεσα στους καλεσμένους της βραδιάς ήταν και αρκετοί καλλιτέχνες που έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μουσικό διαγωνισμό, όπως οι Θάνος Καλλίρης, οι One, ο Λούκας Γιώρκας και οι Freaky Fortune. Πέρα όμως από τα δέκα χρόνια της ελληνικής νίκης, ο Ελληνικός Τελικός – “Εurosong 2015” επικεντρώθηκε και στα 60 χρόνια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Eurovision, που φέτος επιχειρεί να αναδείξει τις πολιτιστικές συγγένειες των λαών της Ευρώπης, με βασικό σύνθημα “Building Bridges – Χτίζοντας γέφυρες”.

Το νικητήριο τραγούδι ανακοίνωσαν με μια φωνή ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και διευθυντής στα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ Νίκος Ξανθούλης, μαζί με την Ελενα Παπαρίζου, ενώ στο άκουσμα του τραγουδιού, το κοινό που είχε κατακλύσει τον χώρο, δεν σταμάτησε λεπτό το χειροκρότημα. Η τελική επιλογή του ελληνικού τραγουδιού για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνυπολογισμού της ψήφου του κοινού και της επιτροπής σε ποσοστό 50-50.

Η επταμελής κριτική επιτροπή για την ανάδειξη του τραγουδιού στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision ήταν η ακόλουθη: Νίκος Ξανθούλης- συνθέτης, πρόεδρος της επιτροπής, Μιχάλης Οικονόμου- συνθέτης, Γιώργος Νιάρχος- συνθέτης, Τζικ Νακασιάν- συνθέτης, Μαριάννα Ευστρατίου- ερμηνεύτρια, Λίτσα Πισκερά- διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ, Ρεγγίνα Κουρή – διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων MAD.