Η Αρχή Εξυγίανσης απορρίπτει τις καταγγελίες της Αντρης Αντωνιάδου

Η Αρχή Εξυγίανσης απορρίπτει στην ολότητά της το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης της Διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας, Άντρης Αντωνιάδου που έχει διαρρεύσει σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.ÊÅÍÔÑÉÊÇ ÔÑÁÐÅÆÁÓ ÊÕÐÑÏÕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαρροές που αφορούν δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται εν εξελίξει, αποβαίνουν ζημιογόνες στο έργο της Αρχής Εξυγίανσης.

Η Αρχή Εξυγίανσης υπενθυμίζει ότι ενεργεί με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των πιστωτών της Λαϊκής Τράπεζας και ως εκ τούτου, δεν προτίθεται να προβεί σε δημόσιο διάλογο, αποδυναμώνοντας το στρατηγικό σχεδιασμό της, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η κ. Αντωνιάδου υπέβαλε χθες το πρωί επιστολή παραίτησης προς την Αρχή Εξυγίανσης με αφορμή την απόφαση της Αρχής να θέσει το δικηγορικό γραφείο “Χρύσης Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ» επικεφαλής στην υπόθεση κατά του Βγενόπουλου και άλλων.

Η Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας στην επιστολή της, που αποκάλυψε η εφημερίδα “Η Καθημερινή” κάνει λόγο για σύγκρουση συμφερόντων από την εκπροσώπηση του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου λόγω του δανείου που έλαβε από τη Λαϊκή με ευνοϊκούς όρους όταν επικεφαλής της τράπεζας ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Σε μια εκτεταμένη ανακοίνωση, το εν λόγω γραφείο χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς της Άντρης Αντωνιάδου ως «τουλάχιστον προσβλητικούς, κακοήθεις και κακόβουλους» και σημειώνει ότι ήταν το γραφείο αυτό που εισηγήθηκε την καταχώρηση αγωγής και της αίτησης για εξασφάλιση απαγορευτικών διαταγμάτων εναντίον του Ανδρέα Βγενόπολου και άλλων.

Σε σχέση με τη θέση της κ. Αντωνιάδου ότι το γραφείο Δημητριάδη δεν μπορεί να τεθεί ως επικεφαλής της νομικής ομάδας που εκπροσωπεί την τράπεζα, το γραφείο διερωτάται γιατί η κ. Αντωνιάδου δεν έκρινε από το 2012 ότι υπήρχε οποιοδήποτε θέμα σύγκρουσης συμφερόντων ή αδυναμίας εκπροσώπησης της τράπεζας από το γραφείο.

Σημειώνει πως «η ύπαρξη του δανείου, που η Τράπεζα είχε παραχωρήσει στο γραφείο μας μέσα στο 2008 για τους σκοπούς ανέγερσης του κτιρίου μας, ουδέποτε προηγουμένως τέθηκε από την κ. Αντωνιάδου ως κώλυμα συνέχισης από το γραφείο μας της εκπροσώπησης της Τράπεζας μαζί με το πιο πάνω δικηγορικό γραφείο».

Εξάλλου, την αγανάκτησή του για τις εξελίξεις σε σχέση με την παραίτηση της Άντρης Αντωνιάδου από τη θέση της Ειδικής Διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας, εκφράζει ο Σύνδεσμος Καταθετών της Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ).

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο ΣΥΚΑΛΑ ζητεί την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και άμεση διερεύνηση των ενεργειών της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη από τον Γενικό Εισαγγελέα και την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Επίσης, ο Σύνδεσμος ζητεί την άμεση απόφαση από την Αρχή Εξυγίανσης για σύγκληση συνέλευσης των πιστωτών για να δοθεί η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας στους ίδιους τους καταθέτες.

Με το θέμα των καταγγελιών της τελούσας υπό παραίτηση Διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Άντρης Αντωνιάδου θα ασχοληθεί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών την επόμενη Τρίτη, όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης, ασκώντας εκ νέου κριτική στην ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας.